Een nieuwe speelruimte in KESTER

Een nieuwe speelruimte in KESTER

A_editie_gooik_speelplein__kopie_
Schepen Simon vooraan op het bankje met achter hem de toestellen. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik investeert in een nieuwe speelruimte voor de deelgemeente Kester. Voor deze speeltuin werd gezocht naar een nieuwe locatie, omdat de huidige speeltuin binnenkort plaats moet ruimen voor de bouw van een nieuwe dorpsschool in De Ham. Uiteindelijk koos de gemeente voor het grasveld tussen de kerk en de pastorie. Een plaats voor kinderen in het hart van de gemeente Kester! Het prijskaartje is 12.000 euro.
Samen met de kinderen van de Gooikse scholen ging de gemeente op zoek naar het juiste aanbod. De recent in het leven geroepen Kinderraad, met vertegenwoordigers van de leerlingen van alle dorpsscholen, bleek vooral enthousiast over de plaatsing van een avontuurlijke kabelbaan. Na afloop van de kinderraad werd beslist om hun voorstellen te volgen. Het resultaat is een diverse speelzone, waar kinderen ook kunnen genieten van een draaitoestel, een vogelnestschommel en een klimkubus. Daarnaast blijft nog heel wat grasruimte over om vrij spel mogelijk te maken.
Aangezien de speeltuin midden in de dorpskern ligt, werden de buurtbewoners goed geïnformeerd. We zijn er ons ook van bewust dat het grasveld vroeger de begraafplaats van het dorp was. Maar een omwonende verwoordde mooi het algemene gevoel daarover: ‘Liever spelende kinderen, dan enkel tranen rondom onze kerk’. De toestellen blijven verder bewust buiten de herdenkingszone voor de oudstrijders. Een andere inwoner suggereerde om de site nog verder in te groenen. Dat idee wordt zeker verder uitgewerkt ter bevordering van groen en biodiversiteit in de dorpskern.
Diederik van de dienst openbare werken en Joost van de Gooikse jeugddienst zijn als Kesterlingen extra fier op deze realisatie. Dit soort projecten is heel tof omdat we heel conreet wat kunnen doen voor onze kids in eigen dorp. De gemeente zoekt tenslotte naar nog meer speelruimte in Kester. Daarvoor zou de focus eerder op het tienerpubliek liggen, met een kleinschalig skateparkje.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 18 sep 2020
Marc Colpaert | 14 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020

archief