De GOOIKse publieke ruimte is er voor iedereen!

C21

De GOOIKse publieke ruimte is er voor iedereen!

Editie_gooik_speelstraat_3__kopie_
Joost, Simon en Patrick Week kwamen in Leerbeek samen. - Foto Marc Colpaert
 
Op initiatief van de dienst Vrije Tijd werden ‘de Zomerstraten’ in het leven geroepen. Een zomerstraat, die aangevraagd kan worden via de website en na een buurtbevraging, kan een geüpgradede parkeerplaats hebben, kan ingericht worden als een vakantiezone waar in- en uitverkeer stapvoets rijdt, kan een doorlopende straat zijn of een speelstraat tussen bepaalde uren. Op die manier kan jong en oud genieten van de publieke ruimte. Voor de zomer van 2021 moeten de aanvragen ingediend worden voor 15 mei.
 
Schepen van Vrije Tijd, Simon De Boeck: “Iedereen verlangt naar de zomer. En meer dan ooit willen mensen gewoon, gezellig, coronaproof, samenzijn. Sowieso zijn onze buurtwerkingen al heel actief bezig en zorgden ze de voorbije zomer al voor mooie initiatieven. Met ‘de Zomerstraten’ willen we dit graag verder uitbouwen en meer mogelijkheden bieden, op maat van elke straat. De bedoeling is vooral, om met alle buren, jong en oud, te genieten van de zomer én de publieke ruimte. En dat kan gaan van een terras op straat maken waar iedereen welkom is om even te vertoeven, kinderen veilig laten spelen op straat, kleine activiteiten te organiseren in een stukje straat. De Gooikse publieke ruimte is groot zodat er altijd met de coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand, rekening gehouden kan worden. Alles werd in reglementen gegoten zodat de zomerstraten volgens de verkeersregels georganiseerd kunnen worden. We hopen alvast op veel Gooikse Zomerstraten.”
 
 
Speelstraat
 
Verder is het ook mogelijk om, tijdens andere maanden (niet juli en augustus), een straat tijdelijk in te nemen. We spreken dan over een Speelstraat. Een Speelstraat is een tijdelijke inname, tussen bepaalde uren, en heeft als hoofddoel kinderen veilig op straat te laten spelen, maar uiteraard is er ook plaats voor het kind in de volwassene. De speelstraten starten vanaf september 2021. Een speelstraat kan gans het jaar door aangevraagd worden, voor een korte periode, en na een buurtbevraging.
 
Meer info
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief