REGIO - Smart Hub Vlaams-Brabant lanceert Health Experience

C21

REGIO - Smart Hub Vlaams-Brabant lanceert Health Experience

Colpaert_gooik_vub_toekomst_1
De afdeling in Oetingen
 
Smart Hub Vlaams-Brabant lanceert haar innovatieve webbeleving ‘Health Experience’. Via een virtuele rondleiding krijgt men een exclusieve inkijk in baanbrekende projecten van Materialise, imec, Health House, het Rega Instituut KU Leuven, Brussels Airport en B-PHOT Brussels Photonics uit Oetingen.
 
“Vlaams-Brabant bulkt van kennis en talent op vlak van gezondheidszorg en –technologie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie en innovatie. “Dat vertaalt zich in heel wat succesverhalen. Om nog meer bekendheid te geven aan hun slimme oplossingen lanceren we vandaag een nieuwe webapplicatie. In het najaar volgt een virtual reality beleving. Smart Hub Vlaams-Brabant zet onze regio nog steviger op de kaart als dé ‘slimme regio in het hart van Europa”.
 
Health Experience focust op zes belangrijke gezondheidsactoren uit Vlaams-Brabant.
Via een virtuele rondleiding ontdekken geïnteresseerden de baanbrekende projecten van de volgende zes bedrijven en kennisinstellingen:
 
Materialise is een autoriteit op vlak van medische toepassingen in 3D-printing.
In de virtuele beleving komt men meer te weten hoe 3D-technologie chirurgen kan helpen in het operatiekwartier.
imec is dé R&D hub voor nano-elektronica en digitale technologie.
In de virtuele beleving krijgt men informatie over de nieuwste neuroprobe die hersenprocessen bestudeert.
Bij Health House, het in Leuven gebaseerde expertisecentrum, ontdekt men de toekomst van gezondheid en gezondheidszorg. Het Rega Instituut KU Leuven is een pionier in het gevecht tegen infectieziekten. Met de virtuele beleving kijkt men binnen bij hun kroonjuweel CAPS-IT, een geautomatiseerd robotsysteem voor onderzoek op virussen met een hoge risicofactor. Via de virtuele beleving loopt men op de tarmac van Brussels Airport en maakt men kennis met de Airside Pharma Transporter, ook gekend als 'cool dolly'. Die vervoert gekoelde medische producten zonder temperatuurshocks van het magazijn tot het vliegtuig.  
B-PHOT Brussels Photonics is gespecialiseerd in de unieke eigenschappen van licht. Het innovatiecentrum in Gooik gebruikt deze technologie om te innoveren waardoor mensen een betere levenskwaliteit krijgen.
“Met Smart Hub Vlaams-Brabant willen we onze buitenlandse handelspositie versterken”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor slimme regio en internationalisering.“De focus ligt dan in de eerste plaats op vijf innovatieve topregio’s waarmee onze provincie nauwe banden heeft. Dat zijn Noord-Brabant, Rhein-Neckar, Skåne, hoofdstedelijke regio Denemarken en Chengdu in China. In de huidige omstandigheden zijn digitale middelen een extra opstap om internationale contacten te leggen of te bestendigen”.’
 
De webbeleving kwam tot stand door een samenwerking tussen Smart Hub Vlaams-Brabant, Health House en Nanopixel.
 
 

Health Experience kan men beleven via  www.smarthubhealthexperience.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief