GOOIK - Het zware bouwcomplex bij de Belle Triene komt er niet

C21

GOOIK - Het zware bouwcomplex bij de Belle Triene komt er niet

Editie_gooik_belle_triene
Hier moest dit gebouwencomplex komen. Foto Marc Colpaert
 
"De bestendige deputatie heeft de bouw van 14 woningen,4 handelsruimten en ondergrondse garages langs de Edingsesteenweg in Gooik op het kruispunt met de Stuivenbergstraat geweigerd:het was van bij het begin duidelijk dat dit bouwprogramma niet aangepast was aan de draagkracht van het terrein", laat burgemeesterMichel Doomst ons weten.
 
De gemeente Gooik had  de vergunning ook reeds geweigerd omdat de plannen het landelijk karakter van de omgeving overdadig zouden belasten:een masdotont bij de ingang van de gemeente past helemaal niet in de ruimtelijke context en biedt een ongepaste stedelijke aanblik vanop de invalswegen van de gemeente.
 
Het project was ook in tegenstelling tot de stedenbouwkundige richtlijnen die op niveau van de gemeente werden opgemaakt en gebruikt bij de inschatting:verdichting moet op een verkeersader mogelijk zijn maar moet beperkt blijven.
 
Ook naar de toekomst zullen woonprojecten met dezelfde landelijke prioriteit worden afgewogen en beoordeeld.
 
Ook Groen is blij met deze beslissing
We dienden twee keer formeel bezwaar in tegen de bouwaanvraag (in eerste instantie bij de gemeente en nadien bij de provincie). Dit leverde resultaat op want we hebben het verslag van de provinciale ambtenaar opgevraagd en zijn blij dat onze bezwaren mee opgenomen zijn om de weigering te onderbouwen: onaangepast formaat van bebouwing, verkeersdrukte en problemen in verband met riolering.
 
Het is goed dat dit project aan de Belle Triene nu van de baan is, maar de druk op open ruimte in Gooik blijft onverminderd toenemen. "Gooik gaat volgens Groen niet zorgzaam om met open ruimte en heeft een gebrek aan visie over welke bouwprojecten in onze dorpen gepast zijn. In alle deelgemeenten zijn projecten voor meergezinswoningen en appartementen in uitvoering en planning die volgens ons totaal niet aansluiten bij de eigenheid en draagkracht van onze dorpen en regio",zegt Alwin Loeckx van Groen. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief