GOOIK - Jonas De Maeseneer voorgedragen als schepen ter vervanging van schepen Jan Depester

C21

GOOIK - Jonas De Maeseneer voorgedragen als schepen ter vervanging van schepen Jan Depester

Editie_gooik_jonas_3__kopie_
Jonas straks de kersverse schepen.- Foto Marc Colpaert
 

Op de gemeenteraad van vanavond dinsdag 27 september wordt Jonas De Maeseneer voorgedragen als schepen, ter vervanging van Jan Depester. Het gaat niet zo goed met Jan en dat is een spijtige zaak. Jan Depester, die sinds 2013 actief is als schepen, kan omwille van medische redenen zijn mandaat tijdelijk niet vervullen. Jonas De Maeseneer, de eerste opvolger, neemt de bevoegdheden Welzijn, Zorg,  Gezondheid, Cultuur, Senioren, Gelijke kansen, Integratie, Sociale Zaken, Noord-Zuid, Armoedebestrijding en voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst over.

 
Jonas, die sinds 2019 actief is in de gemeenteraad, brengt een rugzak vol ervaring mee. Hij is, vanuit zijn professionele achtergrond, thuis in de welzijnssector en als muzikant en oud-leerling van de Academie voor Muziek, Woord en dans, kent hij het reilen en zeilen in de cultuursector. We laten de kersverse schepen even aan het woord: " Het is natuurlijk jammer om op deze manier te moeten overnemen van Jan, die in revalidatie is. Maar ik zie het helemaal zitten om me verder te engageren in de lokale politiek. Ik heb veel van Jan kunnen leren in de afgelopen jaren, dus neem ik deze bagage zeker ook mee. De bevoegdheden liggen me allemaal, zowel vanuit professioneel als persoonlijk vlak, dus ben ik helemaal klaar om me "hier in te smijten"! . Jonas is trouwens ook regelmatig vrijwilliger in het vaccinatiecentrum in Gooik.
 
 
De bevoegdheid Burgerlijke stand wordt overgedragen aan burgemeester Simon De Boeck.
“In naam van alle Gooikenaren, wens ik Jan een spoedig herstel toe en Jonas veel succes bij de invulling van zijn mandaat”, aldus nog burgemeester De Boeck.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022

archief