Hemelse klanken in een hemels decor in de kerk van Leerbeek

C21

Hemelse klanken in een hemels decor in de kerk van Leerbeek

Editie_gooik_kerk_leerbeek_2__kopie_
De kerk zat goed vol.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_kerk_leerbeek_3__kopie_
Hemelse muziek.- foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_kerk_leerbeek_4__kopie_
Veel volk in de kerk.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_kerk_leerbeek_5__kopie_
Veel volk in de kerk van Leerbeek.- Foto marc Colpaert
 
Editie_gooik_kerk_leerbeek_6__kopie_
Het kwintet in actie.- Foto Marc Colpaert
 
Ongeveer een 90 personen trokken op zondagvoormiddag naar de kerk van Leerbeek, om er te luisteren naar mooie muziek, van een kwintet van leerkrachten, uit de Gooikse academie. Het was het Genootschap de Wastine die Gooiks erfgoed koppelde op deze erfgoeddag aan erg goede muziek en woord. Het idee rijpte al een tijdje bij de initiatiefnemers Rudy Nauwelaerts en Michel Doomst om een paar parels van het Gooiks erfgoed wat meer in de kijker te stellen: zoals de kapel van de Woestijn met haar 1000 jarige geschiedenis, haar supereenvoudige architectuur en verschijningsvorm,en last but not least  haar tussenstap  op de weg naar Compostella. Maar ook het gerestaureerde kerkje van Leerbeek met het prachtige interieur en de geweldige traditie van de Sint-Antoniusfiguur en het unieke orgel dat momenteel hersteld wordt.
 
Beide monumenten hebben fraaie onderhoudsbeurten achter de rug en schitteren in hun unieke eenvoud maar worden tijdens het jaar onvoldoende benut. Daarom hebben Rudy en Michel het initiatief genomen om regelmatig muzikale en verbale optredens op kleine schaal te organiseren in de  beide Gooikse parels. Cultuur hoeft niet altijd op grote schaal maar gedijt ook geweldig in een micro-omgeving.We zijn heel blij daarbij op een mooie samenwerking met de academie van Gooik te kunnen rekenen, met veel dank aan directeur Sarah Copriau. 
En dus was er op zondag 21 april een prachtig optreden van een kwintet van leerkrachten uit de Gooikse academie, die zuiders getinte choro-muziek brachten, ontstaan in Zuid-Amerika en een mengeling van zoetzwoele ritmes. En het publiek genoot van al dat moois.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief