Werken op de begraafplaats zorgt voor wrevel bij sommige mensen

C21

Werken op de begraafplaats zorgt voor wrevel bij sommige mensen

Editie_gooik_kerkhof_oetingen_3__kopie_
Werken zorgen voor wrevel.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_kerkhof_oetingen_2__kopie_
Sommige graven zijn moeilijk bereikbaar.- Foto Marc colpaert
 
Op vraag van Geert een inwoner van Oetingen, gingen wij een kijkje nemen op de begraafplaats achter de kerk van Oetingen. Volgens Geert is het schandalig dat door de werken het bijna niet meer mogelijk is dat sommige mensen het graf van hun direbare overledenen kunnen bereiken. De gemeente Gooik vraagt een beetje geduld want werken zorgen nu eenmaal voor de nodige hinder. Het is niet mogelijk om telkens opnieuw alles op te ruimen op het einde van een werkdag.
 
Sommige mensen zijn niet blij met de werken ter hoogte van de begraafplaats in Oetingen. Op vraag van de gemeente Gooik is een firma daar bezig met het uitvoeren van werken om van deze begraafplaats een mooie groene oase van rust te maken. Deze werken zorgen er dan ook voor dat bepaalde mensen blijkbaar problemen ondervinden om hun weg te vinden op de begraafplaats. "Ik ben naar het kerkhof geweest en kon vaststellen dat sommige graven bereiken, gewoon niet mogelijk was, op andere graven lag er heel wat rommel en er werd zelfs schade aangericht", aldus Geert. 
 
Wij gingen op zaterdag ook naar het kerkhof en konden vaststellen dat er inderdaad werken aan de gang zijn. De aanwezige mensen op het kerkhof hadden daar begrip voor. Je kan geen roereieren maken zonder de eieren te breken", liet een vrouw daar optekenen. Wij vermoeden dan ook dat deze problemen heel tijdelijk zullen zijn en dat de mensen van Oetingen binnen enige tijd beschilkken over een mooi kerkhof.   

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief