Zeven personen rijden van Altenberge naar Gooik per fiets

C21

Zeven personen rijden van Altenberge naar Gooik per fiets

Image001__23_
 
André De Leneer, de drijvende kracht achter het partnerschap tussen Gooik en Altenberge, laat ons weten dat een groep Altenbergse fietsers koers zet richting Gooik. We hopen ze de komende dagen in Gooik te mogen ontvangen!
Fietstroep start voor stadhuis De zeven Altenbergers fietsen momenteel 375 kilometer. Hun bestemming is de partnergemeente Gooik in België. Als het achterwerk en de fietsaccu's het houden.
 
De zeven glorierijke op weg naar Gooik   
 
Op maandagochtend nam burgemeester Karl Reinke afscheid van de zeven glorieuzen voor de tour naar de partnergemeente Gooik: Helmut Beckmann, Karl-Heinz Heithaus, Horst Elverich, Frank Noatnick, Stephan Laubrock, Andre Kahle en Jürgen Berendes (vanaf links).
Ze zijn met z'n zevenen. Alleen de tijd zal leren of zij de zeven glorieuzen zullen worden.
Maandagochtend vertrok de bende met hun stalen paarden op hun missie, die hen uiterlijk donderdag naar de Belgische partnergemeente Gooik moet brengen. Er kan eigenlijk niet veel misgaan.
Burgemeester Karl Reinke nam voor het gemeentehuis afscheid van het fietsende septet met zijn beste wensen.
 
100 kilometer per dag
 
Het doel is om elke dag 's avonds meer dan 100 kilometer af te leggen. "We hebben onszelf een behoorlijk doel gesteld," zei Horst Elverich, met een eerbetoon aan de dagelijkse doelen die hij zichzelf had gesteld. Ook al hebben alle motoren, zonder uitzondering, een elektrische turboaandrijving. "We hebben geen extra training gedaan," gaf Helmut Beckmann toe voordat Karl-Heinz Heithaus het startschot gaf voor de eerste etappe. En dus is het op dit moment afwachten wat de verlengde achterkant te zeggen heeft over de continue belasting. Ondanks de sedanachtige centrale vering van sommige krachtige e-bikes.
 
Vergeet je oplader niet
 
Om ervoor te zorgen dat de fietsen onderweg niet buiten adem raken, is de oplader voor de accu's het belangrijkste onderdeel van de gigantische tocht die mensen met elkaar verbindt. Natuurlijk hebben de jongens van de "Stahlrösser mit E-Schub" fietsclub niet veel ruimte in de bagageruimte achterin voor chique avondkleding. Maar omdat de overnachtingskampen langs de 375 kilometer lange route allemaal vrij eenvoudig zijn, is deze opoffering van weinig belang. In onze eigen WhatsApp-groep ging het er in het weekend heet aan toe. Foto's van glimmende en vers onderhouden fietsen deden de ronde. Technische pech moet tenslotte zo goed als onmogelijk zijn. Zoals routegids Kalle Heithaus benadrukte, is de partnergemeente Gooik nieuw terrein voor alle zeven extreme fietsers. De spanning is dan ook hoog. Maar plezier staat natuurlijk voor iedereen voorop. Net als tijdens de Münsterland tochten, waar de Gooikse fietsers elkaar hebben leren kennen. 
 
Tip van de burgemeester
 
Om de partnergemeente een beetje te leren kennen, hebben de Altenbergers op vrijdag en zaterdag een paar rondjes Gooiker per fiets gepland. Als de eerde genoemde “achterwerk” het toelaat. Burgemeester Karl Reinke had nog een toeristische tip voor de groep in petto: "Waarom proberen jullie niet een rondleiding door de plaatselijke brouwerij te organiseren?" Die is erg interessant en het geuzebier is een echte specialiteit. Met zijn zure smaak is het niet voor iedereen even lekker. 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief