HERNE / LETTELINGEN - Indoorjumping LRV-Markruiters

C21

HERNE / LETTELINGEN - Indoorjumping LRV-Markruiters

Indoor_jumping_feb_2011__6_
De Markruiters - met commandant Koen Vanongeval- in de weer voor de jaarlijkse indoorwedstrijd - Foto's © Deschuyffeleer
 
Foto_s_kokejane_feb_2011_7
Koen Vanongeval was parcoursbouwer - © Deschuyffeleer
 
Foto_s_kokejane_feb_20111_8
In midden gingen de twee eerste ereplaatsen naar Jozefien Lemaire (St-Pieters-Leeuw) met Amuse en Allbright. De derde plaats was hier voor Guy Painblanc (Roosdaal) met Donna. © Deschuyffeleer
 

De jaarlijkse provinciale wedstrijd indoorjumping van de LRV-Markruiters uit Herne in manège Driepikkel in Lettelingen werd opnieuw een succes. 90 combinaties van ruiters en paarden zorgden voor sportieve hoogstandjes. Een kennerspubliek volgde met argusogen van achter de omheining of van uit de kantine de prestatie van zowel hun geliefkoosd paard als ruiter.

Een ganse resem rijverenigingen waren afgezakt naar Lettelingen. Koen Van Ongeval, commandant van de organiserende vereniging, tekende voor de parcoursbouw. “Het moet nagenoeg de 35ste keer zijn dat wij hier in Lettelingen onze winteractiviteit organiseren”, zegt hij. “Voor de allereerste editie tekende mijn vader Honoré”. Ook secretaris Robert Rotsaert, ook zelf een verwoed ruiter, tilt al ettelijke jaren mee de organisatie. “Zo’n indoorwedstrijd vergt wat meer stressbestendigheid en allicht ook wat meer concentratie van zowel de ruiter als het paard” doet hij zijn verhaal. “Deelnemen aan een indoorwedstrijd is ook voor de jumpingrijder een stimulans om ook in de winter de conditie van zijn viervoeter op peil te houden”, voegt hij er aan toe.
 
In de klasse licht was het erelint weggelegd voor Pieter Wijnant (Gooik) met Ayrton. In midden gingen de twee eerste ereplaatsen naar Jozefien Lemaire (St-Pieters-Leeuw) met Amuse en Allbright. De derde plaats was hier voor Guy Painblanc (Roosdaal) met Donna. In zwaar sprong Frederik Dekens (Kester) zich naar de overwinning met Vadorijke en dit voor Jeroen Van Damme (Opwijk) op Tessa van Eyck Z en Leslie Van Hamme (Vollezele) op Ditsche W.
 
Voor de jurering werd een beroep gedaan op de Capriole van Vollezele met Johan Pint van Sint-Pieters-Leeuw als voorzitter.
 
Ook de Markruiters participeren aan de viering van “800 jaar Herne”. Hun ruitertornooi dat doorgaat op zondag 4 september krijgt dan ook een extra-dimensie aangemeten.  Als locatie wordt terug gekozen voor de wei gelegen aan de Ekkelenberg/Processiestraat.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief