HERNE – Buurtbewoners blij met resultaten overleg

C21

HERNE – Buurtbewoners blij met resultaten overleg

Dsc00613
Roger Lanneer en Frans Allebosch wonen haast 50 jaar in de Stationsstraat. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc00612
Frans Allebosch uit de Stationsstraat "tot daar stond het water" - © Deschuyffeleer
 

Voor de buurtbewoners klinken de eerste resultaten van het overleg over de wateroverlast in de Markvallei als muziek in de oren. Roger Lanneer en Frans Allebosch wonen haast 50 jaar in de Stationsstraat en kennen de grillen van de Markrivier door en door.

“Het indijken van de Mark zal onze woningen alleszins beter beschermen”, blikt Frans Allebosch de toekomst in. “ Bij wateroverlast borrelt steevast de idee op mijn woning van de hand te doen. Maar telkenmale opnieuw groeit korte tijd nadien ook het besef dat dit zo maar niet vanzelfsprekend is”.
 
Roger Lanneer woont vlak naast de Mark “Toeval of niet”, zegt Roger “maar sinds het opstarten van de nieuwe grootschalige verkavelingen stroomopwaarts in Marcq maakten wij hier vanaf 2002 reeds drie keer overstromingen mee. Grote moerassige gronden werden er drooggelegd. Hoe meer nieuwe woningen aldaar, hoe meer verhardingen en waterlozingen. Herne krijgt  dit alles te slikken”.
 
Zowel Frans als Roger menen dat het nu wel is geweest. “In 2002 was iedereen verrast, ook de gemeente” geeft Frans aan. “Er stond toen 70cm water in de mijn woning. In november vorig jaar was de schade van 2002 nog niet helemaal verteerd, doch toen ook kregen wij 50cm water binnen. Bij de jongste overstroming viel de schade al bij al nog mee. Oefening baart kunst. Ook vanuit het gemeentebestuur kregen wij alle mogelijke steun en hulp.” Frans wil ook nog wel kwijt dat zijn schadegevallen bij de verzekeringen telkenmale vlot worden afgehandeld. “Wie correct aangifte deed werd dan ook spoedig en correct vergoed”.
 
Roger vindt wel dat er bij de wateroverlast van januari wrevel ontstond onder de buurtbewoners. “Het was genoeg geweest. Er moesten maatregelen getroffen worden. Op de 50 jaar dat ik hier woon heb ik slechts één keer gezien dat de Mark werd uitgekuist. Ik heb mij trouwens inmiddels op het ergste voorzien door de aankoop van twee maxi-pompen van 90 000 liter. Daarmee kan ik zeker niet alle onheil verhelpen maar het geeft mij toch een veiliger gevoel”.     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief