HERNE – Familie Ganzenpas geniet van het lenteweer

C21

HERNE – Familie Ganzenpas geniet van het lenteweer

__deschuyffeleer__18_
Foto's © Deschuyffeleer
 
__deschuyffeleer__19_
© Deschuyffeleer
 
__deschuyffeleer__31_
© Deschuyffeleer
 
__deschuyffeleer__25_
© Deschuyffeleer
 

De ganse familie Ganzenpas blijft het goed stellen. De vier inmiddels flink uit de kluiten gewassen jonge gansjes van nagenoeg één maand oud genieten in en rond de vijvers gretig van het aanhoudend mooi lenteweer. Het is nu wel al enkele weken wachten op een eerste regendouche.

Ook de eerste raadpleging bij Gans en Gezin verliep van een leien dakje. Moeder Fien moest wel even de wenkbrauwen fronsen toen de ganzendokter haar meedeelde dat gans het gezin voor hun afreis naar hun winteroord later in het jaar best een inenting krijgt toegediend tegen griep, mazelen en ganzenpokken. Tegen dan zou er overigens allicht wel een regeling uitgewerkt zijn waarbij GAIA de kosten zou dragen.
 
Tussendoor was gent Dieter afgezakt naar het gemeentehuis om informatie in te winnen over de mogelijke subsidies voor het isoleren van hun nest tegen toekomend jaar. De pret kon niet op toen hij te horen kreeg dat mits een spoedige aanvraag hij toch nog meer subsidies zou ontvangen dan de eigenlijke kosten.
 
Nu de formaliteiten rond de doopplechtigheid gekend zijn toog het ganse gezelschap ook op zoek naar een feestzaal voor het doopfeest. Vrij vlug belandde het kroostrijk gezin bij Sofie in het Terlindenhof voor een aperitiefje. Meteen viel het oog van moeder Fien er op de karaoke-wedstrijd van 18 juni. Met de drie meisjes Anais, Astrid en Aster mocht Sofie alvast de inschrijving noteren van de nieuwbakken meidengroep G3, die voor de gelegenheid het liedje ‘Gansjes aan de top’ zullen snateren.
 
De vinnige Sofie gaf de fiere ouders alvast de gouden tip mee het feest te laten doorgaan in het Herrebeekhof in de Nanovestraat in Heikruis. Een doortocht door de Nanovestraat kan evenwel uiteraard niet zonder een gezellige babbel over het boerenleven met Richard Van Hamme aan de inkom van zijn bedrijf. Naast de culinaire finesses op een nog echt boerenhof bleken er bovendien ook in de omgeving nog tal van ontspanningsmogelijkheden te bestaan voor de jonge gansjes. Zo zijn er het achterliggend bos en tal van verfrissende waterpartijen.
 
De familie Ganzenpas sloot de dag moe maar voldaan af met het eten van enkele lekkere pannenkoeken in het Hof Ter Rijst. Dieter mocht van mama Fien zelfs even nippen aan een Kwak.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief