HERNE -Eddy Peremans en zijn kwintet KokHer ontvangen cultuurprijs

C21

HERNE -Eddy Peremans en zijn kwintet KokHer ontvangen cultuurprijs

Cultuurfeest_jj_juni_2011-_deschuyffeleer__66_
Cultuurfeest 2011 - Foto's © Deschuyffeleer
 
Cultuurfeest_jj_juni_2011-_deschuyffeleer__33_
De cultuurprijs 2011 werd toegekend aan Eddy Peremans en de muzikale formatie KokHer - © Deschuyffeleer
 
Baily_deneulin
Paulette Baily ontving de prijs voor haar foto van het stationsgebouw © Deschuyffeleer
 
De_vis_copriaux
Eric De Vis (Comme Chez Sax) en Sarah Copriaux (Legatokoor) - © Deschuyffeleer
 
Cultuurfeest_jj_juni_2011-_deschuyffeleer__58_
Muzikaal intermezzo met Comme chez Sax en het Legatokoor - © Deschuyffeleer
 
Naamloos
Ereburger Maurits Van Liedekerke - © Deschuyffeleer
 
Kokher_cultuurprijswinnaars
Het derde bronzen Kartuizerbeeldje werd toegekend aan KokHer - Cultuurprijs 2011 - © Deschuyffeleer
 
Cultuurfeest_jj_juni_2011-_deschuyffeleer__48_
KokHer in actie - © Deschuyffeleer
 

In opvolging van Herman Vandormael ontvingen zanger-arrangeur en tekstschrijver Eddy Peremans en zijn formatie KokHer met Lieven Vandenneucker, Rudi Deslaghmuylder, Geert VanHassel, en Geert Van Impe de gemeentelijke cultuurprijs. Deze prijs werd hen toegekend mede voor de compositie van het Bunnylied dat Herfelingen aan de overwinning hielp van de provinciale kunstwedstrijd ‘Kunst op komst’. De polyvalente zaal van Sint-Pieters-Kapelle was het toneel voor het cultuurfeest.

KOKher bestond oorspronkelijk enkel uit de muzikale dorpsgenoten Eddy Peremans, vaste gitarist overigens van leermeester Jan De Wilde, en Lieven Vandenneuker. Heel vlug groeide het gelegenheidsduo uit tot een gewaardeerd kwintet met voortrekker Eddy Peremans als gitarist, zanger-arrangeur en tekstschrijver. Lieven Vandenneucker met zang en cajon, Rudi Deslaghmuylder op trompet, bugel en melodica, Ring TV-presentator Geert Vanhassel met bastuba en Geert Van Impe als specialist percussie en slagwerk zijn de overige leden van de groep.
De laureaten mochten uit de handen van cultuurschepen Marie-Louise Devriese het bronzen kartuizerbeeldje en de felicitaties in ontvangst nemen. KOKhER brengt in een typisch eigen stijl een frisse en leuke mix van melodietjes en kleinkunstnummers gehuld in folk, chanson en cabaret. Ook alterneert KokHer in zijn nummers het lokale sappige “op zè Pajots” met het algemeen Nederlands.
Tijdens het avondvullend programma, gepresenteerd door Denis Deneulin en de cultuurvoorzitter Marc Danneels, werd ook de winnaar bekend gemaakt van de fotowedstrijd.  Paulette Baily ontving de prijs voor haar foto van het stationsgebouw met de waardevolle Horta-luifel die eerder prijkte op de frontpagina van het gemeentelijke infoblad Herne in de Kijker van september vorig jaar.
Maurits Van Liedekerke kreeg de oorkonde van ereburgerschap overhandigd. Met de toekenning van deze uitzonderlijke onderscheiding wil de gemeente haar inwoner, woordenkunstenaar en dichter eren omdat hij de bekendheid, de uitstraling, de naam en de faam van de gemeente aanvult met een extra dimensie.
Ook Eric De Vis werd in de kijker gezet voor zijn compositie van het Herne, Groen Kwadrant-lied als  muziekstuk voor 800 jaar Herne. Zijn muziekformatie Comme Chez Sax samen met een ruime delegatie van het Legatokoor onder de leiding van Viviane Grisez stonden trouwens in voor de muzikale intermezzo’s.
Als afsluiter bedankte burgemeester Kris Poelaert de vele vrijwillige helpende handen die van de tentoonstelling ‘800 jaar Herne’ een succes maakten. Een speciaal dankbetoon hierbij ging in de richting van Emiel Mangelinckx en Rudy Duwijn.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief