HERNE - Schoolzone in Kapellestraat wordt veiliger

C21

HERNE - Schoolzone in Kapellestraat wordt veiliger

Dsc04902
Schoolomgeving Kapellestraat - Foto's Deschuyffeleer
 
Dsc04901
© Deschuyffeleer
 

De schoolzone in de Kapellestraat wordt verkeersveiliger en kindvriendelijker. Dit kon burgemeester Kris Poelaert meedelen op de gemeenteraad nadat fractieleider Nestor Cochez namens de Open VLD-oppositie de kat de bel had aangebonden.

Ter hoogte van de ingang van de vrije basisschool De Bloesem doen zich tijdens de spitsuren aan de school ernstige parkeerproblemen voor. Ook de doorstroming van het verkeer met de bussen van de Lijn ondervindt er dan felle hinder. De problematiek sleept reeds lange jaren aan maar nu lijkt er toch schot in de zaak te komen.
 
“Het gebrek aan parkeercomfort en aan een veilige en kindvriendelijke zone voor het in- en uitstappen van de kinderen die met voertuigen naar school worden gebracht en afgehaald wordt grotendeels opgelost met de voorziene nieuwbouw in de school”, wist de burgemeester mee te delen. “Zo wordt er voorzien in een ondergrondse parking voor de voertuigen van de leerkrachten en in de aanleg van een kiss- en ridezone”.
 
“Ook liggen er nog belangrijke provinciale subsidies in het verschiet door het Dr Mobi-project voor meer veilig en milieuvriendelijk schoolverkeer”, aldus nog de burgemeester. Het project ondersteunt hierbij de basisscholen. Iedere school krijgt zo een op maat geknipte begeleiding aan de hand van een Mobi-diagnose, een handleiding met allerlei tips, grappige Mobi-affiches en kleurrijke V-borden.
 
Daarnaast kent de provincie scholen ook subsidies toe voor het ondersteunen van mobiliteitsprojecten. Zo kan iedere schoolvestiging investeren in eigen educatief materiaal, loopfietsen, een schoolroutekaart, fietsenstallingen en kleurrijk straatmeubilair. Naargelang de inzet van de scholen kan de subsidie oplopen tot 5 000 euro.
 
“Bovenop de provinciale subsidies wil ook de gemeente nog haar steentje bijdragen, overigens een unicum in Vlaams-Brabant”, verkondigde de burgemeester nog. “ Zo willen wij bovenop de subsidie van de provincie nog eens 15% bijdragen vanuit de gemeente zodat de school uiteindelijk slechts 5% van de kosten zou moeten dekken”.
 
Ook daadwerkelijk neemt het gemeentebestuur nu al maatregelen om te komen tot een betere afhandeling van het verkeer tijdens de spitsuren aan de school. Zo wordt het personeel van de technische dienst met loodsen in de onmiddellijke omgeving aanbevolen tijdens die uren met hun dienstvoertuigen en het zwaar rollend materiaal de Kapellestraat te vermijden en alternatieve wegen te gebruiken.
       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief