EDINGEN / HERNE - De Orde van den Prince viert Kerstmis

C21

EDINGEN / HERNE - De Orde van den Prince viert Kerstmis

Kerstgebeuren_ovdp_dec_2011__34_
De Orde van den Prince viert Kerstmis - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kerstgebeuren_ovdp_dec_2011__33_
Sarah Copriau en Leen Dubois - © Deschuyffeleer
 
Kerstgebeuren_ovdp_dec_2011__1_
Leen Dubois (klarinet), Sarah Copriau (orgel) - © Deschuyffeleer
 
Kerstgebeuren_ovdp_dec_2011__7_
Voorzitter Leo Camerlinck - © Deschuyffeleer
 
Kerstgebeuren_ovdp_dec_2011__11_
Princelid Bernard Roobaert - © Deschuyffeleer
 
Kerstgebeuren_ovdp_dec_2011__17_
© Deschuyffeleer
 
Kerstgebeuren_ovdp_dec_2011__29_
© Deschuyffeleer
 

Voor de laatste bijeenkomst van het jaar van de afdeling Edingen van De Orde van den Prince kwamen meer dan 50 leden en sympathisanten opdagen. Het werd een muzikale kerstviering in de kerk van Sint-Pieters-Kapelle. Het avondvullend programma werd afgesloten met een stemmig kerstmaal in restaurant De Cardinael in het Edingse Mark.

Het concert zelf werd voorafgegaan door een geschiedkundige toelichting van Princelid Bernard Roobaert. In een fraaie uiteenzetting had hij het over de historische waarde van het kerkgebouw met een bijzondere aandacht voor de in 1870 ingewijde en waardevolle kruisweg van Constantin Meunier.
Het kerstconcert werd verzorgd door Sarah Copriau aan het orgel en Leen Dubois met de klarinet. Het kerkorgel van de St-Pieterkerk is overigens een Agneessensorgel gebouwd in 1867. De restauratiewerken vanaf 1979 gebeurden naar het ontwerp van Gabriël Loncke, een befaamd orgeldeskundige-ontwerper en orgelstemmer uit Overmere. De restauratie werd voltooid in 1981. Organiste Sarah Copriau: “Dit orgel is een mechanisch instrument dat heel goed werd gerestaureerd. Het heeft heel warme klanken en past perfect in deze kerk”.
Sarah Copriau is gediplomeerd orgeliste. Geregeld volgt zij met veel succes masterclassen in binnen- en buitenland. Zij is ook organist-titularis aan de muziekacademie van Gooik en tevens cultuurbeleidscoördinator van de gemeente Herne. De favoriete muziekinstrumenten van Leen Dubois zijn de klarinet en de saxofoon. In 2005 studeerde zij af aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel als Meester in de muziek. Hetzelfde jaar nam zij ook het dirigeerstokje in de hand. Amicato Tollembeek mag dan ook met volle teugen genieten van haar voortreffelijke professioneel en artistiek kunnen. 
De muziekstukken werden bewust gekozen uit een niet zò populair repertoire. Zij werden door beide musici bewerkt en voorzien van een eigen stempel. Het concert werd geopend met het bravourestuk Cornet Voluntary van John Travers. Als slot kozen de dames voor de polka Andante en Rondo van Haydn Millars. Als bisnummer werden de genodigden getrakteerd op een samenzang. Hiervoor werd gekozen voor een oud-Nederlands lied ‘Nu zijt wellekome’.
Voor de Orde van de Prince afdeling Edingen ziet de toekomst er alleszins rooskleurig uit. Voorzitter Leo Camerlinck ziet met enthousiasme begin volgend jaar het toetreden van 5 nieuwe leden tegemoet.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2011
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief