HERNE – Buitenspeeldag scoort hoog

C21

HERNE – Buitenspeeldag scoort hoog

Buitenspeeldag_herne_2012_gdg___17_
Jeugdconsulente Annelies Desmet - © Deschuyffeleer
 
Buitenspeeldag_kobe_nevens
Foto's Kobe Nevens
 
Buitenspeeldag_herne_2012_gdg___20_
© Deschuyffeleer
 
Dsc_0903-800
Foto Kobe Nevens
 
Buitenspeeldag_herne_2012_gdg___16_
© Deschuyffeleer
 
Buitenspeeldag_herne_2012_gdg___14_
© Deschuyffeleer
 

Officieel is de vijfde editie van de jaarlijkse buitenspeeldag pas voorzien op woensdag 28 maart. Om het gebeuren van een maximaal succes te voorzien koos Herne er evenwel voor om de buitenspeeldag reeds zaterdag te organiseren.

Mede door de aanwezigheid van een zomers zonnetje werd het een schot in de roos. Schepen van Sport Lieven Vandenneucker en jeugdconsulente Annelies Desmet waren dan ook best tevreden met de opkomst.

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne opgezet door Nickelodeon en de Vlaamse Overheid. Kinderen, jongeren, ouders en openbare besturen worden hierbij aangezet om buiten te spelen en te sporten in hun onmiddellijke woonomgeving.
 
Popcorn
Een 200-tal kinderen mochten zich dan ook op het kaatsplein aan het gemeentehuis naar hartelust uitleven op de talrijke speeltuigen. Zo waren de klimmuur en de deathride wel één van de meest begeerde attracties. Evenzeer wisten de jonge bezoekers ook duchtig gebruik te maken van het ruim aanbod aan oude volksspelen, knutselworkshops en springkastelen. Een potje popcorn als vieruurtje viel ook alleszins bijzonder in de smaak.
 
Een bijkomende reden om de buitenspeeldag te verplaatsen naar zaterdag was het opzetten van een activiteit rond ‘Armoede is een onrecht, maak er een spel van’, het jaarthema van de jeugdverengingen. Bijkomend was het jeugdhuis dan ook de ganse dag en vooral ook ’s avonds de draaischijf van een resem activiteiten waarvan de opbrengsten gaan naar een project om de studies van een jonge Ghanese man te bekostigen.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2012
Godelieve Dechuyffeleer
© Deschuyffeleer/ Kobe Nevens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 11 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 10 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 09 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 09 mrt 2023

archief