HERNE – Sporthal vlotter toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderen

C21

HERNE – Sporthal vlotter toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderen

Dsc02558
HERNE – Sporthal vlotter toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderen - © Deschuyffeleer
 

Het autonoom gemeentelijk bedrijf, dat onder meer de sporthal De Hernekouter beheert, heeft de toegangsdeuren tot de sporthal laten vervangen door twee nieuwe automatische segmentdeuren. Het is de firma Dorma uit Brugge die zorgde voor de plaatsing. De twee nieuwe schuifdeuren kosten 13.000 euro. Zij moeten vooral de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en kinderen vergemakkelijken.

De vorige logge inkomdeuren waren een nachtmerrie voor een vlotte toegang van de sporthal voor rolstoelgebruikers en ook kinderen. “Daarom dan ook dat in het kader van het verbeteren van de toegankelijkheid van de gemeentelijke openbare gebouwen beslist werd om over te gaan tot het plaatsen van automatische drempelvrije schuifdeuren”, zegt Patrick De Vos, de schepen van Sport. “De deuren zijn zeker ook gebruiksvriendelijker voor het stijgend aantal gebruikers met een beperking, waaronder de rolstoelgebruikers”.
“Thans wordt de sporthal al iedere dinsdag gebruikt door rolstoelgebruikers voor het beoefenen van G-badminton. Tevens wordt voor hen wekelijks extra parkeermogelijkheid voorzien”, aldus nog de schepen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief