HERNE – Badmintonclub kan voortaan rekenen op shuttlewerper

C21

HERNE – Badmintonclub kan voortaan rekenen op shuttlewerper

Img_3246
HERNE – Badmintonclub kan voortaan rekenen op shuttlewerper - © Deschuyffeleer
 
Img_3251
HERNE – Badmintonclub kan voortaan rekenen op shuttlewerper - © Deschuyffeleer
 
Img_3258
HERNE – Badmintonclub kan voortaan rekenen op shuttlewerper - © Deschuyffeleer
 
Img_326a
 
Img_3247
HERNE – Badmintonclub kan voortaan rekenen op shuttlewerper - © Deschuyffeleer
 
Img_3248
HERNE – Badmintonclub kan voortaan rekenen op shuttlewerper - Topatlete Kiki of To Man-Kei - © Deschuyffeleer
 
Img_3266
Topatlete (parabadminton) Kiki of To Man-Kei en haar coach Sven De Rom (BCHerne) - © Deschuyffeleer
 

Aan de vooravond van haar Nationaal Jeugdtornooi kreeg badmintonclub Herne in de sporthal De Hernekouter de beschikking over een shuttlewerper. Een ruime delegatie van het gemeentebestuur, de sportraad en de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) was uitermate verheugd dit toestel aan de gedreven badmintonclub te mogen overhandigen. De shuttlewerper is goed voor 3.000 euro een bedrag dat het gemeentebestuur, op aangeven van de sportadviesraad, voorschoot aan het AGB om het apparaat aan te kopen.

Efficiënter trainen
Een badminton shuttlewerper of een shuttle shooter is een toestel waarbij de shuttels, de gevederde balletjes die bij badminton gebruikt worden, mechanisch wordt aangeleverd. Zowel de snelheid, de richting, de frequentie als de hoogte van het gooien kunnen naar wens worden ingesteld. Het toestel is voorzien van een lader met zo’n 150 pluimpjes en van een functionele afstandsbediening. De nieuwe shuttlewerper zal ingezet worden om de trainingen intensiever en efficiënter te laten verlopen.
Badmintonclub Herne, die dit jaar 35 levenskaarsjes mag uitblazen, wordt in het badmintonlandschap aangezien als een unieke club doordat het zich profileert met een aanbod voor iedereen: jongeren, heren, dames, veteranen, senioren en ook personen met een beperking. Die faam zal met de shuttlewerper nog meer worden uitgesmeerd.  
Voorzitter Johan Petermans: “Het grote voordeel aan dit toestel is dat de shuttle altijd juist wordt aangeleverd aan de speler. Als de smash moet aangeleerd of geperfectioneerd worden is het van belang dat de shuttle met herhaling en op de juiste manier wordt gegooid. Zo moesten wij op de trainingen over een resem goede spelers beschikken om de shuttle in die zin op te slaan. Met het nieuw toestel is het dan ook zo dat die spelfacetten nu optimaal kunnen aangeleerd worden”.
G-topatlete Kiki
Ook Kiki is heel gelukkig met de aanwinst. Topatlete Kiki of To Man-Kei is 30 jaar en speelt rolstoelbadminton. Toen in 2012 ook het G-badminton in Herne opstartte was Kiki één van de eerste aangesloten leden. “Wat recreatief  begon mondde in 2015 uit op een deelname aan internationale tornooien en zo werd meteen ook de eerste stap gezet in het competitief circuit”, klinkt het. Intussen heeft zij op internationaal niveau naam en faam verzameld. Haar jongste tornooi was het EK Parabadminton in het Nederlandse Beek. In dames dubbel behaalde zij er een bronzen medaille. “Samen met coach Sven De Rom is het thans al alle hens aan dek in de voorbereiding naar de Paralympische spelen in Tokio in 2020. Het is dan de eerste keer dat Parabadminton als Olympische discipline wordt opgenomen. Er resten ons dus nog drie jaar om te trainen om echt wereldniveau te bereiken en hopelijk een Olympische podiumplaats te bemachtigen”.
Nu zaterdag Nationaal Jeugdtornooi
De komende dagen worden alleszins nog bijzonder druk voor de club. De jeugdafdeling doet het bijzonder goed. Met goed 100 spelers tussen de 6 en 16 jaar dwingt de afdeling in het jeugdcircuit dan ook gezag af. Morgen zaterdag 14 januari stelt de club in de Hernekouter dan ook alles in het werk om haar Nationaal Jeugdtornooi in de beste omstandigheden te laten verlopen.

Op de groepsfoto: Schepenen Patrick Devos, Marie-Louise Devriese, Lieven Snoeks en Carina Ricour, gemeenteraadslid Vanessa Van Hende, leden sportraad Ann Van der Draaij en Annelies Devriese, Voorzitter BCH Johan Peetermans, coach G-badminton Sven De Rom en topatlete To Man-Kei.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief