HERNE - Ongunstig advies voor Fondatel

C21

HERNE - Ongunstig advies voor Fondatel

Fondatel_ongunstig_advies
Repro Deschuyffeleer.

Het College van Burgemeester en Schepenen heeft aan de Bestendige Deputatie van de provincie Vlaams-Brabant een ongunstig advies afgeleverd met betrekking tot de milieuvergunningsaanvraag van de nv Fondatel voor het hernieuwen, wijzigen en uitbreiden van de bestaande inrichting, gelegen Lorengstraat 6 in Herne, voor de periode 2009-2017.

In juni 2008 werd door de milieuinspectie aan nv Fondatel een procesverbaal van sluiting voorgelezen omdat de ijzergieterij op 14 verschillende vlakken niet in orde was met de milieuwetgeving. De uitbaters met name de familie Lecomte kregen drie maanden tijd om het bedrijf in orde te zetten en een sluiting af te wenden. Ze gingen hiertegen evenwel in beroep en verkochten ondertussen hun bedrijf aan de nv Joris Ide. De nieuwe eigenaar belooft om het bedrijf in orde te zetten.

Het College is in principe niet tegen een verdere uitbating van de ijzergieterij op korte termijn indien het bedrijf alle opgelegde milieunormen respecteert.

Maar het College geeft een negatief advies omdat nv Fondatel op dit ogenblik (nog) niet kan aantonen dat alle knelpunten weggewerkt zijn. Op beloftes wil het College zich niet langer baseren.

Het College is ook gekant tegen een uitbreiding van de activiteiten van nv Fondatel op de huidige site gelet op de nabijheid van een woon- en recreatiegebied en de veiligheid en de gezondheid van de omwonenden.

Bovendien houdt het College ook rekening met het ongunstig advies van de milieuraad en met de petitieactie en de 105 bezwaarschriften van omwonenden die tijdens het openbaar onderzoek werden ingediend.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 sep 2022

archief