HERNE - Legatokoor vierde St-Cecilia met een gezellig samenzijn in de Egelantier

HERNE - Legatokoor vierde St-Cecilia met een gezellig samenzijn in de Egelantier

Legato_st_cecilia_2019__5_
HERNE - Legatokoor vierde St-Cecilia met een gezellig samenzijn in de Egelantier - Legatobestuur 2019 - © Deschuyffeleer
 
Legato_st_cecilia_2019__1_
HERNE - Legatokoor vierde St-Cecilia met een gezellig samenzijn in de Egelantier - Josette leffondré - © Deschuyffeleer
 
Legato_st_cecilia_2019__3_
HERNE - Legatokoor vierde St-Cecilia met een gezellig samenzijn in de Egelantier - © Deschuyffeleer
 
Legato_st_cecilia_2019__4_
HERNE - Legatokoor vierde St-Cecilia met een gezellig samenzijn in de Egelantier - © Deschuyffeleer
 
Legato_st_cecilia_2019__6_
HERNE - Legatokoor vierde St-Cecilia met een gezellig samenzijn in de Egelantier - Julien Mertens en Kris Degroote - © Deschuyffeleer
 
Legato_st_cecilia_2019__7_
HERNE - Legatokoor vierde St-Cecilia met een gezellig samenzijn in de Egelantier - René Van den Eeden en mevrouw - © Deschuyffeleer
 
Legato_st_cecilia_2019__8_
HERNE - Legatokoor vierde St-Cecilia met een gezellig samenzijn in de Egelantier - © Deschuyffeleer
 
Legato_st_cecilia_2019__9_
HERNE - Legatokoor vierde St-Cecilia met een gezellig samenzijn in de Egelantier - Hedwig jacobs - © Deschuyffeleer
 

Naar jaarlijkse gewoonte vierde ook het zangkoor Legato zijn patroonheilige Sint-Cecilia. Die viering werd dit jaar gespreid over twee dagen. Eerst was er vorige zaterdag de eucharistieviering in de St-Petrus en Pauluskerk en nu hadden de Legato-leden afspraak in de feestzaal De Egelantier voor een heerlijk feestmaal met aansluitend dansgelegenheid.

Veelstemmig gemengd koor
Het inmiddels veelstemmig gemengd koor gaat door het leven onder de benaming Legato, wat in muziekterminologie 'gebonden' betekent. Legato verwijst tevens naar het legaat van wijlen pastoor- deken Luc Boone, bezieler, stichter en eerste dirigent. Het was hij die in 1997 het kerkkoor nieuw leven inblies. Ondanks het overlijden van de deken vrij kort nadien was het grotendeels te danken aan de vastberadenheid van de toenmalige voorzitter René Van den Eeden, de bereidwilligheid van de repetitor Emiel Mangelinckx en de gedrevenheid van de dirigente Viviane Grisez dat het Legatokoor werd wat het vandaag is: een waardevol en hoogstaand zanggenootschap voor wie zingen, plezier en vriendschap nauw met elkaar verweven en verbonden zijn. In 2014 gaf René Vanden Eeden de voorzittersfakkel door aan Nadine Vangeyte die dan op haar beurt in 2015 werd opgevolgd door de huidige voorzitter Cécile Delbaer.
Dat Legato vandaag hoge toppen scheert komt grotendeels toe aan Viviane Grisez, de dirigente en meteen ook de drijvende kracht van het koor. In die zin was zij trouwens in 2011 één van de 5 genomineerden voor De Pluim, de jaarlijkse wedstrijd van de Koning Boudewijnstichting in samenwerking met Ring-TV voor meer sociale samenhang. Die inmiddels jammer genoeg verdwenen wedstrijd zette vrijwilligers in de schijnwerpers voor hun energieke inzet en hun rijke creativiteit.
Een buitenbeentje
Het feestmaal was ook de gelegenheid om naast de dirigente ook de huidige bestuursleden hartelijk te danken voor hun inzet, hun werkijver en hun toewijding. “Het is dankzij hen dat Legato thans door de wereld gaat als een bloeiend zangkoor”, aldus de voorzitter, die ook een hartelijk applaus op gang wist te brengen aan het adres van twee bijzondere leden. In eerste instantie ging de waardering uit naar koster Emiel Mangelinckx en anderzijds naar Josette Leffondré uit de Brikstraat. Josette is in alles een buitenbeetje wist Cécile de aanwezigen mee te geven: “Deze prompte 80-er is een echte zingende ‘Parisienne’ met Bretoense roots. Zij huwde met een Belg in Zuid-Afrika waar ze meer dan 20 jaar verbleef. Nederlands leren is niet aan Josette besteed maar dat belet niet dat zij geen enkel probleem heeft met ons Nederlandstalig zangrepertoire”.
Tijdens en vooral na het tafelen kon het gezelschap napraten bij een drankje en uiteraard was er ook plaats voor muziek, zang en dans. De musicus van dienst was Hedwig Jacobs.
Bestuur Legato: voorzitter Cécile Delbaer, dirigente Viviane Grisez en de leden Joke Eeckhout, Bea Vanaudenhove en Karin Grillet.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief