HERNE – Terlindenhof en Kartuis hand in hand als Straffe Streek-ambassadeurs

HERNE – Terlindenhof en Kartuis hand in hand als Straffe Streek-ambassadeurs

Sofie_en_straffe_streeek__1_
HERNE – Terlindenhof en Kartuis hand in hand als Straffe Streek-ambassadeurs - © Deschuyffeleer
 
Sofie_en_straffe_streeek__2_
HERNE – Terlindenhof en Kartuis hand in hand als Straffe Streek-ambassadeurs - © Deschuyffeleer
 
Sofie_en_straffe_streeek__3_
HERNE – Terlindenhof en Kartuis hand in hand als Straffe Streek-ambassadeurs - © Deschuyffeleer
 

Sofie van het Terlindenhof ontving in haar gezellig Pajots volkscafé op de grens met Wallonië Straffe Streek-collega Guido Vierendeel. Dat is de immer ondernemende man achter het Kartuizerbier. Hij was er aanwezig om zijn bierassortiment en ook een resem aan bijproducten te promoten. Guido gaf de bezoekers te proeven en te knabbelen, Sofie gaf ze te drinken. Naast de horecazaak De Egelantier in het centrum van Herne is ook Café Terlindenhof een Straffe Streek-ambassadeur.

Een ruim pallet
De ganse namiddag kon er dan ook gretig geproefd en genoten worden van een 13-ledig pallet aan artisanale producten die alle nauw verbonden zijn met het traditioneel Kartuizerbier dat nu toch al een kleine 10 jaar geleden het daglicht zag. Intussen is Guido Vierendeel niet bij de pakken blijven zitten. Het assortiment dat hij thans in aanbod heeft omvat Kartuis blond, Kartuis bruin, bierkaas, pili-pili kaas, bierkaas met rauwe melk, apero-koekjes, conficookie, bierconfituur, bier-rabarberconfituur, Kartuis bierpraline , ambachtelijke choco, bier chocolade truffels, ambachtelijke bier paté en rillette.
Heel nieuw in Guido’s assortiment is het G/4-biertje, een licht alcoholische drank (5,8%) met smaakevolutie door hergisting op de fles. Guido: “Het is een echte zomerdrank en een heuse dorstlesser die op menig terras zal geapprecieerd en van  genoten worden. Het werd samengesteld en gebrouwen in samenwerking met de brouwerij Craywinckelhof”.
Als Straffe Streek-gemeente ontving Herne reeds het label in 2009. Die erkenning houdt het bewijs in dat de gemeente streekeigen producten een warm hart toedraagt en dat het duidelijk te kennen geeft de ontwikkeling van de streekidentiteit en de promotie van de streekproducenten te ondersteunen. Zo werd ook de Kartuis van bij het prille begin stilaan een beetje het uithangbord van de gemeente.
Degelijke marketing
Ook kunstenaar Michaël Peetermans was van de partij. Eind vorig jaar engageerde Michaël Peetermans zich een jaar lang de taak van ‘ambassadeur’ op zich te nemen waarbij hij dan het visitekaartje van de Kartuis zowel in binnen- als buitenland zou naar voren schuiven. In eerste instantie was hij de kunstenaar die zorgde voor de remake van het etiket. “De Kartuis mag dan wel een eindproduct zijn dat verwijst naar het Hernse monnikenbestel van vele eeuwen terug, toch is het ook wel raadzaam om er de marketing doeltreffend van te verzorgen. Om de uitstraling en de bekendheid van de Kartuis visueel te bevorderen zijn we daarom vooreerst gaan sleutelen aan het flesetiket. Gezien de vele positieve reacties mag ik er van uit gaan dat we met dit initiatief een fameuze stap vooruit hebben gezet in de merchandising van dit bijzonder bier”.
Streekproducten
Vlaams-Brabant kent een gans gamma aan befaamde streekproducten. Naast de rijkdom aan verse producten zoals aardbeien, druiven, witloof en asperges... vindt men ook tal van unieke eindproducten die met respect voor de regionale traditie meestal worden aangeboden door zelfstandige producenten en kleine ondernemingen. Deze streekproducten en -producenten zijn verzameld en uitgegroeid tot culinaire ambassadeurs van de ‘Straffe Streek’.
Voor de aankoop van deze typische Vlaams-Brabantse streekproducten kan men zich rechtstreeks wenden tot de producenten of kan men terecht in de Straffe Streek-verkooppunten. Dicht bij huis zijn er ook de streekhoekjes in de traditionele buurtverkooppunten die beschikken over een ruim assortiment. Onder de noemer ‘Straffe Streek’ schuilen vele horecazaken die zich het gebruik, de verkoop en de promotie van lokaal en lekker tot maatstaf maken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 31 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mrt 2020

archief