HERNE - Programma Erfgoeddag bijgesteld

C21

HERNE - Programma Erfgoeddag bijgesteld

Erfgoeddag_nieuw_programma
HERNE - Programma Erfgoeddag bijgesteld - © Deschuyffeleer
 

 

Door de aanhoudende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan diende het plaatselijk programma ‘Vertellingen in het duister’ van Erfgoeddag met als thema ‘De Nacht’ en voorzien voor zaterdag 24 april aangepast te worden. Voor de kinderen kunnen de voorleessessies binnen in de bibliotheek nog enigszins doorgaan zoals gepland evenwel nu maar met maximaal 10 per sessie. Voor de volwassenen werd thans geöpteerd voor een drive-in-vertelsessie. Het zingen van de Metten van de Kartuizers door een koor dan weer wordt jammer genoeg afgelast. Het is actrice Griet Desutter - bekend als Ilse in Wittekerke en een echte meester in het vertellen - die een reeks verhalen met als rode draad ‘De Nacht’ zal voorlezen.

VOLWASSENEN

Volwassenen kunnen deelnemen aan een exclusieve drive-in-vertelsessie (om 21 u). Je komt met je wagen naar de parking van de bibliotheek en geniet met een slaapmutsje erbij van enkele nachtelijke verhalen die je via je radio zal kunnen horen. Je zal de actrice live aan het werk zien achter het raam van de bibliotheek. Op een projectiescherm zal je haar gezichtsexpressie goed kunnen waarnemen. Die formule benadert zoveel als mogelijk een live voorstelling, maar is toch coronaproof. Misschien hebben jullie wel eens zin in een drive-in-vertelavond? Een unieke cultuurbeleving wordt het zeker!

KINDEREN

Voor kinderen vinden de voorleessessie binnen plaats in de bibliotheek. De 4 tot 6-jarigen zijn welkom van 17 tot 17u45, de 7 tot 10-jarigen van 18u30 tot 19u30.. Met hun pyjama aan genieten ze van enkele verhaaltjes voor het slapengaan. Wedden dat ze geboeid zullen luisteren naar Griet?

WAT BETEKENT DIT VOOR DE KINDEREN?

Er zijn geen volwassen begeleiders binnen toegelaten, behalve de voorlezer zelf. Er zullen maximum 10 kinderen tegelijk kunnen deelnemen. Daarnaast is het niet verplicht om anderhalve meter afstand te voorzien tussen kinderen, maar zullen wij hen wel vragen van op anderhalve meter van elkaar te gaan zitten. Mondmaskers zijn slechts verplicht voor kinderen vanaf 10 jaar, maar we adviseren alle kinderen wel van dit te dragen. We zorgen in elk geval voor ventilatie en ontsmetten tussen de sessies door.

GEEN NACHTELIJKE METTEN

Wie uitkeek naar de evocatie van de nachtelijke metten van de Hernse kartuizers zal wel nog even geduld moeten uitoefenen. Dat onderdeel van het programma wordt verschoven naar volgend jaar  wanneer de koren weer kunnen repeteren en optreden.

De voorstellingen zijn gratis toegankelijk maar inschrijven via gc@herne.be is verplicht. Dit gebeurt best zo vlug als mogelijk daar het aantal plaatsen beperkt is.

 ‘Vertellingen in het duister’ is een gezamenlijke organisatie van de cultuurdienst, de bibliotheek en de vzw HERinNEring.

Meer info via tineke.moonens@herne.be (02/397.11.60)

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief