‘Op wandel in HERNE’ ontsluiert een aantal raadsels en geheimen

C21

‘Op wandel in HERNE’ ontsluiert een aantal raadsels en geheimen

Op_wandel_in_herne_2
‘Op weg in HERNE’ ontsluiert een aantal raadsels en geheimen - © Deschuyffeleer
 
Op_wandel_in_herne___2_
‘Op weg in HERNE’ ontsluiert een aantal raadsels en geheimen - Benny Volckaert - © Deschuyffeleer
 
Op_wandel_in_herne___3_
‘Op weg in HERNE’ ontsluiert een aantal raadsels en geheimen - © Deschuyffeleer
 
Op_wandel_in_herne___4_
‘Op weg in HERNE’ ontsluiert een aantal raadsels en geheimen - Burgemeester Kris Poelaert, Divid Poket, Chris Noerens, schepenen Sandra Dero en Carina Ricour en Hanne en Benny Volckaert - © Deschuyffeleer
 
Op_wandel_in_herne___1_
‘Op weg in HERNE’ ontsluiert een aantal raadsels en geheimen - © Deschuyffeleer
 

Vol enthousiasme mocht Hernenaar Benny Volckaert op het gemeentehuis  zijn ‘Op wandel in Herne’ voorstellen. Het gaat hier om een uitgestippelde wandeling doorheen Herne-centrum waarbij tekst en uitleg worden vervolledigd met voortreffelijk beeldmateriaal. De wandelaars met een smartphone kunnen daarenboven genieten van bijkomende informatie via QR-codes en audiofragmenten.  ‘Op wandel in Herne’ doet zo een 16-tal locaties aan waar telkens één of meerdere bezienswaardigheden gekoppeld worden aan een weetje en/of ‘een waar gebeurd’ verhaal.

Om zijn project te realiseren mocht Benny rekenen op de medewerking van een aantal hobby- en beroepsfotografen uit de gemeente. Voor de lay-out en het audio-luik tekent dochter Hanne. Zij is laatstejaarsstudente in de afdeling ‘Radio’ aan het RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound).

‘Op wandel in Herne’ is een eerste drukwerk dat als gangmaker kan aanzien worden voor wat ‘nog volgt’. Zo wist Benny te vertellen dat in dezelfde zin ook Kokejane, Herfelingen en Sint-Pieters-Kapelle aan de beurt komen. Hij hoopt alvast dat ook die wandelbrochures nog vóór eind oktober zullen van de pers rollen.

Iedere wandeling heeft oog voor een aantal mindergekende curiosa. Of de Hernse vergane zwemkom nog fysiek bestaat is er zo eentje van.

De brochure kan aangekocht worden op het gemeentehuis en in de bibliotheek aan €2. In de toekomst zal zij ook bij enkele B&B’s en cafés te verkrijgen zijn. Een gratis digitale versie is te raadplegen via de website https://www.herne.be/vrije-tijd/toerisme-en-recreatie/wandelen-in-herne/wandelingen-in-herne/wandelingen-in-herne.

‘Op wandel in Herne’ kwam tot stand met de steun van het lokaal bestuur. De wandeling start en eindigt op het Kaatsplein en is 7 km lang. Zij loopt gedeeltelijk lands onverharde wegen en is mindergoed geschikt voor buggy’s en rolstoelgebruikers. Gezien het prachtig zomerweer van deze laatste weken is ook aangepast schoeisel en kledij aangeraden.

Meer info bij bevoegd schepen van Toerisme: Sandra Dero (sandra.dero@herne.be).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief