HERNE – Winnepoe sluit zijn speelpleinwerking af met een barbecue

C21

HERNE – Winnepoe sluit zijn speelpleinwerking af met een barbecue

Afsluiter_winnepoe_2021__3_
HERNE – Winnepoe sluit zijn speelpleinwerking af met een barbecue - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_winnepoe_2021__2_
HERNE – Winnepoe sluit zijn speelpleinwerking af met een barbecue - Linda Thiels en de coördinatoren Lien Van der Biest en Lieselot Nerinckx - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_winnepoe_2021__1_
HERNE – Winnepoe sluit zijn speelpleinwerking af met een barbecue - Linda Thiels - © Foto's ingezonden
 
Afsluiter_winnepoe_2021__4_
HERNE – Winnepoe sluit zijn speelpleinwerking af met een barbecue - Linda Thiels - © Deschuyffeleer
 

Ook voor Winnepoe behoren de zomermaanden tot het verleden. Tien weken lang stond er in het parochielokaal in de Lindestraat een team van 16 monitoren klaar  voor de opvang en het speelplezier van zo’n 700 jonge kinderen wat staat voor een gemiddelde aanwezigheid van zo’n 17 kindjes per dag.  Ook de klusjesmannen van de dienst welzijn en het poetspersoneel hebben hun steentje bijgedragen aan een goede editie van de zomerse speelpleinwerking. De leiding van de speelpleinwerking  is in handen van Linda Thiels. Om alle helpers en medewerkers te bedanken organiseerde het lokaal bestuur een BBQ.

De coronabeperkingen en de vrij sombere weersomstandigheden waren voor de monitoren alleszins geen redenen die afbreuk deden aan hun enthousiasme en de wil om hun creatieve ideeën goed te kunnen uitwerken. De kinderen hebben er alvast met volle teugen van genoten is de bevinding van de coördinatoren Lien Van der Biest en Lieselot Nerinckx.  Wat veel bijval had was uiteraard het springkasteel. Een identiek succes zou ook de pas vernieuwde trampoline beschoren geweest zijn ware het niet dat al de tweede dag vandalen het nodig hebben geacht haar zodanig zwaar te beschadigen dat haar gebruik niet meer aan de orde was.

Het was in 2008 dat het OCMW de beslissing nam om in de zomervakantie in de lokalen van de Chiro in de Lindestraat opvang te organiseren voor kinderen van hoofdzakelijk uitwerkende ouders. Er werd op zoek gegaan naar jonge monitoren en coördinatoren die dan een contract als jobstudent kregen aangeboden. In al die jaren die er op volgden zijn er zo tientallen bijzonder gemotiveerde jonge meisjes en jongens geweest die zo een aardig centje konden verdienen door samen en in teamverband jonge kinderen op een creatieve en verantwoorde manier door de vakantie te loodsen door hen een speels en gevarieerd activiteitenprogramma aangepast aan hun leeftijd aan te bieden.

Voor Lien heeft de speelpleinwerking 2021 een bijzondere betekenis. In juni studeerde zij af. Het was het zevende jaar op rij dat zij een groot deel van de zomermaanden aan het parochielokaal aan de slag was. Dit jaar kreeg zij de assistentie van Lieselot die haar hopelijk als volwaardige coördinator kan opvolgen.

Binnen het OCMW tekent Linda Thiels nu al meer dan 20 jaar voor de organisatie van de speelpleinwerking. De eerste stap die daarbij gezet wordt is de selectie van de monitoren: “Die start al in januari. Voorrang wordt hierbij verleend aan kandidaten die de voorbije jaren zich afdoend van hun taak hebben gekweten. Wel zijn ook nieuwkomers steeds welkom. Maar die worden uitgenodigd zich eerst te bewijzen tijdens de opvang in de kortere vakantieperiodes. Om de ganse vakantieperiode in te vullen hebben wij een enthousiaste ploeg van zo’n goeie 15 monitoren, met inbegrip van twee coördinatoren, nodig”.

Voor meer info kan je terecht bij de verantwoordelijke schepen, Sandra Dero – 0496 75 69 61 – sandra.dero@herne.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief