HERNE - Milan Lanhove boekt eerste zege bij de juniores

C21

HERNE - Milan Lanhove boekt eerste zege bij de juniores

Milan_1
HERNE - Milan Lanhove boekt eerste zege bij de juniores - Archieffoto 4 september - Herfelingen - © Deschuyffeleer
 

In de Grote Wielerprijs FenekO in Wolvertem heeft Milan Lanhove uit Herfelingen zijn eerste overwinning behaald. In een massaspurt liet hij 72 andere juniores achter zich. Zijn prestatie is des te meer merkwaardig daar hij pas midden dit seizoen zijn eerste pedaalstoten gaf in een wielerwedstrijd. Overigens wordt het Belgisch wielerseizoen dit weekend afgesloten. Precies een eerste zege dit weekend is dan ook meteen een opsteker van formaat en een mooi afscheid van de categorie juniores. Toekomend seizoen dient hij immers uit te komen in een hogere leeftijdscategorie.

Dat Milan uit het goede wielerhout blijkt te zijn gesneden bewijzen zijn meer dan behoorlijke resultaten tot op heden. Zo eindigde hij begin september in ‘zijn’ Herfelingen, volop aangemoedigd door zijn talrijk opgekomen familieleden, op een 6de plaats in het loodzwaar provinciaal kampioenschap.

Inmiddels is Milan, die pas dit jaar de overgang maakte van voetballer naar wielrenner en nog als individueel deelneemt aan wedstrijden, een fel begeerde prooi voor wielerclubs die hem graag in hun rangen zouden inlijven. Blijkbaar houdt hij wel samen met zijn ouders het hoofd koel en neemt hij de nodige reserves in acht om zijn wielercarrière geleidelijk en met de nodige ernst verder uit te bouwen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief