HERNE – De Bloesem op uitstap naar het bos Ter Rijst

C21

HERNE – De Bloesem op uitstap naar het bos Ter Rijst

Dsc00831
HERNE – Basisschool De Bloesem op uitstap naar het bos Ter Rijst - © Deschuyffeleer
 
Dsc00835
HERNE – De Bloesem op uitstap naar het bos Ter Rijst - Arthur en Emmely - © Deschuyffeleer
 
Img-20211015-wa0010
HERNE – De Bloesem op uitstap naar het bos Ter Rijst - BS De Bloesem - © Deschuyffeleer
 

Vandaag stond in de agenda’s van de kinderen van de basisschool De Bloesem een rode stip met ‘Week van het Bos - Wij trekken er op uit’. En zo geschiedde!

Onder de leiding van hun juffen was de groep van een 70-tal leerlingen op hun route naar het Ter Rijstbos al van ver te horen. Iedereen mocht het weten dat zij op ontdekking gingen in de natuur om de hoek. Naast de stoere stappers werd ook gedacht aan de kleinsten van het eerste en het tweede leerjaar. Zij mochten rekenen op de schoolbus. ‘Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons én gezonder én creatiever’ is dan ook de gedachte die mee schuilt achter de uitstap.

Arthur en Emmely vertellen: “Met onze juffen Karolien, Rebekka, Reinske, Lotte, Joyce en Yasmine zijn we deze morgen al vrij vroeg aan onze school De Bloesem vertrokken om een dagje door te brengen in en rond het Ter Rijst-bos. Wij hadden er duidelijk zin in. Tijdens de wandeling zongen we voor iedereen die het horen wou. Wij weten nu al dat de ganse dag bol gaat staan van educatieve opdrachten, allerhande activiteiten en niet alledaagse spellen en zoekacties die alle te maken hebben met het leven in en rond het bos.

Zo gaan we brandnetelthee maken, kriebelbeestjes zoeken en gadeslaan alsook bomen meten, bloemen, paddenstoelen, bladeren en mossen zoeken. Veel van wat we vandaag in het echt zullen gezien en ervaren hebben komt dan binnenkort in de lessen wereldoriëntatie nogmaals terug.

Deze middag mogen we nog picknicken op de bordes van een kasteel. Ook dat is al een belevenis op zich”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief