Cubo HERFELINGEN sloot een interessant curve bowlingjaar af met hapjes en bubbels

C21 Css

Cubo HERFELINGEN sloot een interessant curve bowlingjaar af met hapjes en bubbels

Cubo_herfelingen_april_2022__5_
Cubo HERFELINGEN sloot een interessant curve bowlingjaar af met hapjes en bubbels - © Deschuyffeleer
 
Cubo_herfelingen_april_2022__1_
Cubo HERFELINGEN sloot een interessant curve bowlingjaar af met hapjes en bubbels - © Deschuyffeleer
 
Cubo_herfelingen_april_2022__2_
Cubo HERFELINGEN sloot een interessant curve bowlingjaar af met hapjes en bubbels - © Deschuyffeleer
 
Cubo_herfelingen_april_2022__3_
Cubo HERFELINGEN sloot een interessant curve bowlingjaar af met hapjes en bubbels - © Deschuyffeleer
 

Curve bowling is de favoriete sport van Cubo Herfelingen, een sportvereniging die op 1 januari 2015 het licht zag en haar thuishaven heeft in de sporthal Hernekouter. Curve bowl maakt deel uit van de bowlsporten die ook in Vlaanderen sinds enkele decennia een zekere bekendheid genieten. Het wordt meestal indoor gespeeld op een groene mat met daarop in het midden een blok en waarrond dan moet gebold worden. Curve bowl als een ideaal recreatiesport wordt in de streek vooral uitgedragen door de sportregio Pajottenland. Cubo Herfelingen telt  momenteel 9 leden. Lutgarde Cochez is hun voortrekker.   

Curve bowling werd zo’n veertig jaar geleden vanuit Engeland in Vlaanderen geïmporteerd. Ook de naam ‘curve bowl’ begon toen aan een eigen leven. De meest gekende vorm is het  indoorspel op een korte mat of short mat. Dit is een langwerpige mat van 14 op 1,82 meter.

Zwaartepunt zijdelings

Op de groene mat -  met in het midden de (houten) blok waar omheen moet gespeeld worden -  wordt gemikt op de jack. Specifiek aan de bowls (+/- 1,5 kg) is dat hun zwaartepunt niet in het midden maar opzij ligt. Dit heeft bij het rollen een bochtig parcours tot gevolg. Het komt er op aan om de bollen van de tegenpartij verder van de jack weg te kaatsen en er zelf een zo dicht mogelijke plaats te veroveren zonder daarbij buiten de mat of in de goot te belanden.

Ook een sociale aangelegenheid

Lutgarde Cochez: “ Een ploeg bestaat uit 2 spelers met elk 3 bollen. Het is vergelijkbaar met het petanquespel en ook met gewoon bowlen maar bij curve bowl wordt er om beurt gerold. Het is een sport die goed geschikt is voor senioren. Alleen al de talrijke genoodzaakte verplaatsingen van de ene  naar de andere kant van de speelmat maakt dat er ettelijke meters gestapt wordt. Het is niet alleen een ideaal en sportief tijdverdrijf, het is ook een heel sociale aangelegenheid. Zo wordt er ook heel wat gebabbeld en gelachen. In onze club is het ook de traditie dat iedere speeldag wordt afgesloten met een natje en een droogje”.

Bij het laatste tornooi in Ternat, in een organisatie van de sportregio Pajottenland, namen twee ploegen van Cubo Herfelingen deel. Ze namen het op tegen ploegen  van onder meer Opwijk , Wambeek , Galmaarden , Affligem  , Ternat ,  Liedekerke en Denderleeuw. Onze eerste ploeg  behaalde de 6de plaats op 24 deelnemende ploegen en onze tweede ploeg de 13de plaats. Twee resultaten waar we heel fier en tevreden over waren”.

Nieuwkomers steeds welkom

Bij Cubo Herfelingen wordt het speelseizoen uitgesmeerd over een periode die loopt van oktober tot Pasen. De speeldag van vandaag was de laatste in het rijtje. Vanaf maandag 3 oktober en dit tussen 13u30 en 15u30 tekenen alvast Ronald, Eddy, Marie-Louise, Ghislain, Agnès, Yves, Marc, Albert en ook Lutgarde terug present in de Hernekouter.

Wie samen met Cubo Herfelingen de bowls wil laten rollen is van harte welkom. Voor de kost dient u het alvast niet te laten. Per speeldag legt iedere deelnemer 5 euro in de pot. Zijn inhoud wordt dan besteed aan de huur van het lokaal, het inschrijfgeld voor toernooien en een ontvangst met een ietsje meer op het einde van het seizoen. De curve bowl-mat, de bowls en andere noodzakelijke attributen worden ter beschikking gesteld door het lokaal bestuur.

Voor nadere informatie kan u terecht bij Lutgarde Cochez op 0474/53 25 59.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2022

archief