HERNE – Nieuwbouw wordt mijlpaal in de uitbouw van GBS De Regenboog

C21

HERNE – Nieuwbouw wordt mijlpaal in de uitbouw van GBS De Regenboog

N_ieuwbouw_regenboog_mei_2022__2_
HERNE – Nieuwbouw wordt mijlpaal in de uitbouw van GBS De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
N_ieuwbouw_regenboog_mei_2022__4_
HERNE – Nieuwbouw wordt mijlpaal in de uitbouw van GBS De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
N_ieuwbouw_regenboog_mei_2022__1_
HERNE – Nieuwbouw wordt mijlpaal in de uitbouw van GBS De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
N_ieuwbouw_regenboog_mei_2022__5_
HERNE – Nieuwbouw wordt mijlpaal in de uitbouw van GBS De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
N_ieuwbouw_regenboog_mei_2022__6_
HERNE – Nieuwbouw wordt mijlpaal in de uitbouw van GBS De Regenboog - © Deschuyffeleer
 

De afwerking van de twee nieuwe klaslokalen in vervanging van de oude klascontainers in de GBS De Regenboog in Herfelingen is in zicht. Alles wijst erop dat de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar zal gepaard gaan met de ingebruikname van de nieuwbouw. De leerlingen die dan deel zullen uitmaken van het 5de en het 6de leerjaar zijn nu dan ook al in hun nopjes. Dat goed gevoel wordt ook gedeeld door de 15 leerkrachten, de directie, het oudercomité en uiteraard het lokaal bestuur als inrichtende macht.

Toekomend schooljaar wordt bijzonder  

Voor de ruim 170 leerlingen, directeur Christoph Segers, het schoolteam en het oudercomité staat het nu al vast dat het schooljaar ‘22-23 een onvergetelijk en bijzonder jaar zal worden. “Tot grote voldoening van iedereen is het levenseinde van de klascontainers in zicht. Dat de bouwwerken vanaf begin oktober ‘21 hun stempel op de werking van dit schooljaar hebben weten te drukken nemen we er graag bij. Al bij al, en mits een goede onderlinge verstandhouding met de buren, de aannemer en onderaannemers, verliep alles naar behoren en ook zoals voorzien. Ook wij weten dat een omelet bakken zonder eieren te breken niet kan”, aldus de immer enthousiaste directeur.

Het lokaal bestuur breidt de infrastructuur van zijn basisschool uit met goed 370.000 euro aan eigen middelen. Dat de bestaande klascontainers als leslokaal aan hun laatste levensjaar begonnen zijn is duidelijk. Eerste schepen Lieven Snoeks: “Die klascontainers, waarvan zo goed als niemand nog weet hoelang zij daar al staan, hebben hun dienst meer dan bewezen. Als klaslokaal zijn ze niet meer hedendaags maar dat betekent echter niet dat ze zullen gesloopt worden. Als extra-lokaal voor kleinere en bijkomende activiteiten zijn zij nog perfect bruikbaar. De buitenkant kan beslist een opsmuk gebruiken maar in de binnenruimte heeft de tand des tijds niet zo bijzonder zwaar huis gehouden”.

Constructie op hoogte  

Nu al is duidelijk dat de keuze voor een constructie op hoogte de betere keuze was. Het concept heeft als groot voordeel dat geen ruimte van de speelplaats diende te worden ingepalmd en dat zelfs de overdekte buitenspeelruimte wordt vergroot. De aannemers van dienst zijn Pollentia (Lierde) en Rottiers (Bornem).

De bouw van de bijkomende klaslokalen is een eerste fase in een meer grootschalig project waarbij het de intentie is de schoolcapaciteit nog verder uit te bouwen met een bijkomende klas die al dan niet bovenop de huidige turnzaal zou komen. Eerste schepen Lieven Snoeks geeft aan dat voor die werken een subsidiedossier bij Agion (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) zal ingediend worden maar dat in de huidige omstandigheden aan zulk een subsidieaanvraag een wachttijd verbonden is van 10 à 15 jaar.

Oudercomité draagt steentje bij  

Ook het oudercomité heeft inmiddels beslist zijn steentje bij te dragen voor de nieuwbouw. Zo heeft het 20.000 euro veil voor het bekostigen van passend klasmeubilair met in eerste instantie een digitaal bord, kasten, tafels en stoelen. In die zin is directeur Christoph het oudercomité uiterst dankbaar. “Een oudercomité is veel meer dan een aantal ouders dat zich behulpzaam opstelt op feestjes. Het heeft vooral een positieve inbreng in de algemene werking in en ook rond de school. Dit alles in het belang van het de voltallige schoolpopulatie en vaak - moet ik toegeven - ter ontlasting van de leerkrachten.  Ons tienkoppig comité zou dan ook en heel graag nog wat meer enthousiastelingen tellen want hoe meer leden hoe meer ideeën en hoe groter de steun en het draagvlak”.  Een oudercomité maakt deel uit van de ouderraad die op zijn beurt vertegenwoordigd is op de schoolraad. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2023

archief