HERNE - Kerstconcert van Mark River Big Band in het Bavocentrum

C21

HERNE - Kerstconcert van Mark River Big Band in het Bavocentrum

Aankondiging_bavo_17_dec
HERNE - Kerstconcert van Mark River Big Band in het Bavocentrum - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 17 december om 20u mag de Mark River Big Band de muziekliefhebbers opnieuw uitnodigen op zijn traditioneel Kerstconcert in het Bavocentrum in Herfelingen. Deze keer wordt het een gezellige jazzavond met hapjes en drankjes. Wie het vorig concert, door de coronaperikelen weliswaar thans al drie jaar terug,  kon bijwonen weet dat de band er terug een bijzonder sfeervolle bedoening zal van maken.

De Mark River Big Band telt een twintigtal bevriende muzikanten die allen hun strepen al verdiend hebben in het wereldje. Het orkest legt zich toe op swingjazz en heeft het Pajottenland als thuisbasis. Naast concerten treedt het ook tijdens feestjes en recepties om die dan een aangenaam swingend cachet mee te geven. Drie zangeressen en twee zangers maken dat de band, naast instrumentale jazz, ook onder meer nummers van de Andrew Sisters, Frank Sinatra, Bing Crosby en andere welbekende jazzvocalisten kan brengen.

De wortels van de big band schuilen in The Pajots Jazz Club die in 1990 het levenslicht zag en samenwerkte met de dirigenten Eric Lambert en Armand Vandewalle, eertijds drummer van het BRT-jazzorkest. Verder kreeg het orkest mettertijd ook nog impulsen van onder meer Ronny Cornet, Michel Mensschaert, Rudy Sterckx, Filip Demeyer en huidig voorzitter Wim Suys.

De Mark River Big Band repeteert elke week in de oude kaasfabriek in de Kramerijkstraat in Herne/Tollembeek. De groep wil zo een vaste waarde blijven voor de liefhebbers van jazzmuziek in het Pajottenland. Nieuwkomers zijn uiteraard steeds welkom.

Toegangskaarten kosten 15 euro en kunnen besteld worden via deze link

Meer info via markriverbigband@gmail.com of 0475/30.59.33.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2023

archief