HERNE maakt zich op voor de 44ste editie van zijn knallende jaarmarkt

C21

HERNE maakt zich op voor de 44ste editie van zijn knallende jaarmarkt

Registratie_jaarmarkt_2023
HERNE maakt zich op voor de 44ste editie van zijn knallende jaarmarkt - © Deschuyffeleer
 
Affiche
HERNE maakt zich op voor de 44ste editie van zijn knallende jaarmarkt - © Deschuyffeleer
 

Voor Herne en zijn ruime omgeving staat het pinksterweekend nu toch al ettelijke jaren synoniem voor een succesrijke reeks jaarmarkten. Ook de 44ste editie voorzien tijdens het pinksterweekend van vrijdag 26, zaterdag 27 en vooral Pinkstermaandag 29 mei komt almaar dichterbij. En als de succeslijn van de jongste jaren wordt doorgetrokken zal ook deze editie in alle opzichten de 43 vorige jaren overtreffen. Dat is alvast de insteek van het jaarmarktcomité.  Wie geïnteresseerd is in een deelname aan de verschillende prijskampen of in een staanplaats op de markt kan nu al en via deze site online reserveren.

Save the date

Ieder jaar wordt op Pinkstermaandag tijdens de jaarmarkt het rustig dorp de plaats van afspraak van tienduizenden ‘levengenieters’. Herne-centrum is dan tegelijk een super-markt, een kermis, een braderie, een foor, een handelsbeurs, een pretpark, een feestzaal, een expohall, een muziekfestival, een dierentuin, een paardenparade en een dierenkeuring. En dit alles en voor iedereen gratis toegankelijk. Aan dat lijstje mag gerust ook nog toegevoegd worden een jaarlijkse rendez-vous plaats voor familie-, vrienden- en buurtkringen en een ellenlang eet-en drankbuffet. En ook dit jaar eigenen zowel het  jaarmarktcomité als het lokaal bestuur zich de taak toe in het voorzien van het ‘mooi weer’.

Op de jaarmarkt ontvangt Herne meer dan 20.000 – volgens sommigen zelfs meer dan 30.000 - bezoekers die allen naar het centrum stromen met voor ieder een welbepaald objectief. Om aan de diversiteit van die objectieven te beantwoorden is het jaarmarktcomité dan ook permanent aan het sleutelen. Wat ooit en vooral een organisatie was die hoofdzakelijk geënt was op veeprijskampen dijnt almaar uit tot een openluchthappening waarbij de (vee) fokkerij terecht nog een belangrijke plaats inneemt maar dan toch zijn koppositie moet delen.

De affiche voor de jaarmarkteditie 2023 biedt de bezoeker dan ook naast het typisch marktgebeuren een imposante waaier aan randactiviteiten aan waarbij iedereen wel zijn gading kan vinden.

In een notendop nu al een paar blikvangers

Vrijdag (26 mei) wordt de jaarmarkt 2023 op gang getrokken met vanaf 16 u een jaarmarktcafé. Dat jaarmarkcafé kwam er ter vervanging van het jaarlijks eetfestijn. Een beslissing die gezien het voorgaande succes de organisator geen windeieren heeft gelegd.

Zaterdag (27 mei) worden de 60-plussers in watten gelegd en is er de seniorennamiddag ‘jeiren danst geirn’.

Maandag (29 mei) staat dan het marktgebeuren centraal met in de hoofdrol de 500 marktkramers en de prijskampen voor runderen en schapen, men- en behendigheidswedstrijden voor trekpaarden, een uitgebreid kinderparadijs met indrukwekkende speeltuigen, een optreden van poppentheater Ja-Ja, Bram en Lennert Live, helikoptervluchten en nog veel meer. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief