Laatste artikels van Lennik

Vierjarig jongentje kwam in de vijver van GAASBEEK terecht

Politielogo_heel_goed_20103_p200

  Vandaag, 9 oktober was een school uit Anderlecht op uitstap aan het Kasteel van Gaasbeek. Tijdens het middagmaal in het park aan het Kasteel, is omstreeks 13u een vierjarig jongentje in de vijver terecht gekomen. Hij werd er door de aanwezige begeleiders uit het water gehaald. De reanimatie werd onmiddellijk opgestart door de begeleiders en passanten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2018
Marc Sluys
 

LENNIK - Vijfde Tweedehands Speelgoedverkoop

Img_6945
 

Ook dit jaar is er een samenwerking met de Gemeente Lennik die logistiek bijstaat. Daarom zal de speelgoedverkoop plaats vinden in de Jongensschool te Sint-Martens-Lennik waar iedereen welkom is op zondag 25/11/2018 van 14u tot 16u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK - Closet Sale Tweedehands kids en women kledij

Editiepajot_ingezonden_lennik_closet_sale
 

Kom op zaterdag 10 november tussen 13u en 17u naar zaal Ons Huis (Markt Sint-Kwintens-Lennik) voor een 2dehands verkoop van kledij. Na een succesvolle eerste editie Lente/zomer is ditmaal herfst/winter aan de beurt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK – Een kunstige openbare tuin rond de Dekenij

Dsc_6057__large__01
 

 Het nieuwe ontwerp geeft de tuin een multifunctionele uitstraling waarbij natuur, kunst en recreatie elkaar ontmoeten. Een belangrijk uitgangspunt was het creëren van een parkgevoel waarbij ‘ontmoeting & rust' centraal staat. Met behulp van een paar subtiele reliëfwijzigingen werd er een centrale plek gemaakt voor theater, picknick, woord & dans,… Daarnaast werd de bestaande verharding vervangen en werden er verschillende vlonders aangelegd. De vlonders zorgen voor meer belevingswaarde. Ze kregen een multifunctioneel en speels karakter waarbij er geopteerd werd voor verschillende niveauhoogtes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

LENNIK – voor de eerste maal digitaal stemmen. Oefen je graag eens vooraf?

Lennik__large_

 Op zondag 14 oktober stemt de Lennikse inwoner voor de eerste maal digitaal. Oefen je graag eens vooraf?

Dat kan! Een test computer is beschikbaar op het gemeentehuis en het OCMW. Daar helpt een medewerker jou graag verder. De gemeente organiseert ook twee oefensessies op donderdag 27 september en op maandag 8 oktober in WCD Den Bleek, telkens van 14 tot 16 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2018
Devogeleer Emile
e.p
 

LENNIK – Startdag UP.lab barst van de originele ideeën

Up_lab_01__large_
 

 Op zondag 23 september gaven de CC’s, GC’s en jeugddiensten van Pajottenland-Zennevallei het startschot van UP.lab Claim Your Space. Tal van geïnteresseerde jongeren kwamen een kijkje nemen in de kapel van JC Castelhof te Dilbeek, waar het project officieel werd voorgesteld. Tal van originele ideeën, bedacht door lokale jongeren, passeerden de revue. Het belooft alvast een prachtige tweede editie van Up.lab te worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

Het bootje van Charly en Christiane uit SINT-MARTENS-LENNIK vaart 50 jaar

Lennik_goud_jacobs_e_
Charly Jacobs en Christiane De Coster vierden goud. Foto © Marc Sluys
 

 Charly Jacobs (86) en Christiane De Coster (86) uit de Doelestraat 16 in Sint-Martens-Lennik vierden in ’t Krekelhof in Gooik hun gouden huwelijk. Hun gezin telt 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Dag van de Landbouw ook in LENNIK

Foto_dvl_familie_claeys__van_volsem_lennik
Joris en Jannick Claeys-Van Volsem, Michiel en Martijn. Foto Ingezonden
 

  Op zondag 16 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden de Dag van de Landbouw. 45 bedrijfsleiders gunnen je dan, samen met hun familie, graag een blik op hun werk, producten en het leven op deze land- en tuinbouwbedrijven. Neem gerust een kijkje op www.dagvandelandbouw.be
 Kom zeker eens langs bij Joris en Jannick Claeys-Van Volsem, Michiel en Martijn (Akkerbouw en vleesvee) Luitenant Jacopsstraat 110 (enkel te bereiken via de Ninoofsesteenweg), 1750 Lennik – Hartelijk welkom van 10 tot 18 uur

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Museumtuin van GAASBEEK verwent 2000 bezoekers met gesmaakt tuinbezoek en leuke activiteiten

Dag_van_de_museumtuin_1
Heel wat bezoekers in de tuin. Foto Ingezonden
 

De Dag van de Museumtuin op 9 september was een succes. Het goede weer speelde in de kaarten en lokte 2000 bezoekers naar de tuin, De Museumtuin is nog open tot en met 31 oktober, dagelijks van 10 tot 18 uur (in oktober tot 17 uur). Op maandag is de tuin gesloten (www.museumtuingaasbeek.be) of volg alle laatste nieuws op de facebookpagina https://www.facebook.com/museumtuin.gaasbeek

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

Gilbert en Madalena uit LENNIK zijn een gouden paar

Lennik_goud_plasman_g_
Gilbert Plasman en Madelena Wauters vierden goud. Foto © Robert Meert
 

 Gilbert Plasman (75) en Madelena Wauters (78) uit de Busingenstraat 89 in Lennik vierden ‘Hof ten Eenhoorn’ in Asse hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met de kinderen Koen, Bart en Liesbet en zes kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2018
Marc Sluys
Robert Meert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 aug 2018
Marc Sluys | 24 jul 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief