Laatste artikels van Lennik

C21

GOOIK - Graag wat minder vlug in de Processiestraat ter hoogte van het vaccinatiecentrum

Img_20210708_110743
Graag iets minder vlug. - Foto Marc Colpaert
 
De buurtbewoners zijn het ondertussen beu dat er dagelijks heel wat mensen door hun straat vlammen. Omdat de sporthal de Koornmolen sinds maart een vaccinatiecentrum werd, is de toestand er natuurlijk niet op vooruit gegaan, integendeel. Ze vragen dan ook aan de mensen die uit Galmaarden, Herne, Roosdaal, Lennik of Gooik komen, om wat rekening te houden met de bewoners en niet als een zot door de straat te scheuren. Ondertussen hangt er al een affiche van 'Graag Traag' maar of dat iets gaat helpen blijft de vraag.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK - Jongens en meisjes gezocht voor Sporting Eizeringen

A_sporting
 
Sporting Eizeringen is op zoek naar extra jongens en meisjes om hun voetbalploeg Sporting Eizeringen te versterken. Om onze onderbouw van Sporting Eizeringen te versterken, nodigen wij jongens en meisjes vanaf 5jaar tot en met 8/9jaar uit op de zondagvoormiddagen van 1 en 8 augustus om 10 uur. Training loopt door tot 11u15. Je kan inschrijven via mail,

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK - Het 11.11.11 comité geeft consumptiecheques aan asielzoekers!

Foto_pakketten_asielzoekers
Het 11.11.11 comité uit Lennik heeft de €500 aan lokale consumptiecheques die het van de gemeente ontving om de geleden schade naar aanleiding van corona te compenseren, geschonken aan de asielzoekers die in Lennik verblijven.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Opgewekte Babbels in het Pajottenland volgende maand

Opgewekte_babbels
Ingezonden foto
 

Denk je mee over onze Landschapsvisie voor het Pajottenland? In theorie kan het Pajottenland op jaarbasis 100% energieneutraal worden. Dit door in te zetten op 18% energiebesparing, een verdrievoudiging van de elektrificatie, en lokale hernieuwbare energieproductie op maat van het landschap. Maar hoe zetten we die visie ook om in  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - De Pajotse streekproducten zitten in de lift

Editie_gooik_pajottenland_plus_3__kopie_
Enkele van de deelnemende handelaars.- Foto Marc Colpaert
 
Volgens Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland plus, zitten de streekproducten van het Pajottenland sinds enige tijd in de lift, maar die lift mag gerust nog wat stijgen. Bij Herman en Monique van het Gastro-Atelier in Oetingen werd ondermeer de spaaractie voorgesteld van 9 ambassadeurs uit het Pajottenland. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Groen Hoefijzer in LENNIK: beleef en denk mee Nieuwe wandellus betrekt inwoners bij de toekomst

Schermafbeelding_2021-07-19_om_15
 

 De gemeente Lennik wil inzetten op meer natuur voor haar inwoners. Met het project ‘Groen Hoefijzer’ werken we richting een lus van toegankelijk groen in de mooie valleien rondom Lennik. Daarvoor willen we ook de ideeën van de inwoners kennen. We vragen hen deze zomer de wandelschoenen aan te trekken, op pad te gaan en hun ideeën voor de inrichting van nieuw toegankelijk groen te bezorgen. Eerste halte: een nieuw terrein recreatief groen ter hoogte van de Slagvijver. Maar ook de rest van het Groene Hoefijzer belooft de moeite te worden!

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2021
Marc Sluys
 

Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) EIZERINGEN: wandel en denk mee!

Img_20210630_194146
Foto van opening wandeling RUP Eizeringen door GECORO
 

 Het gemeentebestuur van Lennik wil de ruimtelijke ontwikkeling van en rondom de kern van Eizeringen vormgeven. Daarom is beslist om hiervoor een ruimtelijk uitvoeringsplan op te starten ter uitwerking van het gemeentelijk structuurplan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Sluys
 

REGIO - Zomeren in het Pajottenland met Pajottenland Plus en Pajotse producten

Persmoment_zomeren_2021_-_pajotse_proever__1_
Ingezonden foto
 

Zomeren in het Pajottenland start dit jaar op 1 augustus met een nieuw concept, de Pajotse Proever. Er volgt een tweede op 29 augustus. Fietsers, scooterfanaten en ook ‘genieters’ van het landschap en de Pajotse producten komen zeker aan hun trekken. De hele zomer, en eigenlijk elk seizoen, kan je blijven genieten van ‘wandelen en fietsen met een lokaal verhaal’ in het Pajottenland. Info vind je op www.pajottenland.be en op de Facebookpagina van Pajottenland+ en Pajotse Proevers .  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Sluys/Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Rotary Gaasbeek-Pajottenland schenkt 2.000 euro aan de VZW MEEGAAN in HERNE

A_rotary6
Ingezonden foto
 

De Rotary club Gaasbeek-Pajottenland gaf 2.000 euro aan de VZW MEEGAAN uit Herne. Deze vereniging biedt aan mensen met een beperking de kans om arbeidsvaardigheden en talenten te ontwikkelen. MEEGAAN slaat de brug tussen scholen, de sociale economie en het reguliere arbeidscircuit. In oktober 2019 opende MEEGAAN in het Dominicanessenklooster van Herne

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit

Regiogids_2021___5_
HERNE/BEVER/PAJOTTENLAND – Er is een prachtige nieuwe Regiogids Groene Gordel uit - © Deschuyffeleer
 

Toerisme Vlaams-Brabant bracht zonet twee nieuwe regiogidsen uit: één voor het Hageland en een viertalige voor de Groene Gordel. Beide uitgaven bieden een geslaagde combinatie van topattracties met kleine verborgen parels aan voor toeristen en inwoners......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 05 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief