Laatste artikels van Lennik

RakkerRun KasteelTrail Lennik was weer uniek

Rr2019_3
 

 Met bijna 750 lopers aan de start van de RakkerRun KasteelTrail in Gaasbeek, waaronder een 200-tal kleine ridders en prinsesjes, konden de organisatoren zondag tevreden terugblikken op een meer dan geslaagde 6de editie van hun unieke loopevenement.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

Broer en zus halen kampioenstitel Vlaams-Brabant naar LENNIK

20191013_120029
Sofie Van De Putte, Wim Snauwaert, hoofdtrainer Jan Van Holder, trainer An De Roost, trainer Renaud Henssens en enkele mede judoka’s
 

Judoclub Lennik vaardigde 2 judoka’s af op de provinciale kampioenschappen op zaterdag 10/10/2019 te Opwijk. Zowel Wim Snauwaert als Sofie Van De Putte, broer en zus, brachten de titel van Kampioen van Vlaams-Brabant mee naar Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

LENNIK - RakkerRun

Rr03
 

Trek op zondag 13 oktober de loopschoenen aan en zak, verkleed als kleine ridder of prinses, met de hele familie af naar het kasteel van Gaasbeek voor de zesde editie van de RakkerRun – KasteelTrail.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK - Zonnestraal vzw dankt ‘Dolle Dagen Gaasbeek’ en motorclub ‘Pack of Wolves - Belgium’

Cheque_dolledagen_motorrit
 

‘Dolle Dagen Gaasbeek’ organiseerde op 30 juni 2019 een motorrit ten voordele van Zonnestraal VZW, een zorgaanbieder voor personen met een beperking te Lennik. Een cheque ter waarde van €500 werd op zondag 15 september overhandigd door een delegatie van de organisatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Peter Berckmans uit Lennik is nieuw gemeenteraadslid

Peterberckmans-sq
Peter Berckmans . Foto Ingezonden
 

 Op de gemeenteraad van donderdag 19 september heeft Peter Berckmans van Lennik Kwadraat de eed afgelegd als gemeenteraadslid (en tegelijk ook Ocmw-raadslid). Het is zijn eerste mandaat. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie

1_opgewekt_pajottenland___6a_
Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie - © Deschuyffeleer
 

In de gerenoveerde pastorie van Vlezenbeek ondertekenden gedeputeerde Ann Schevenels, burgemeesters en vertegenwoordigers van de tien deelnemende gemeenten evenals de twee partnergroeperingen het ambitiekader 'Opgewekt Pajottenland'. Dat kader wil voor het Pajottenland met zijn grote landschappelijke waarde een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie creëren en meteen ook inspiratie bieden voor concrete projecten. 'Opgewekt Pajottenland' is één van de eerste uitvloeisels van.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Uitstel van afhandeling rechtszaak een respectloze kaakslag voor de politie

Politie_pajottenland_1
PAJOTTENLAND – Uitstel van afhandeling rechtszaak een respectloze kaakslag voor de politie - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van een interventie van de politie Pajottenland in Gooik in 2014 waarbij de tegenpartij onder meer weerspannigheid, slagen en verwondingen wordt aangewreven, heeft het Brussels Hof van Beroep recent beslist de afhandeling ten gronde van die zaak uit te stellen tot in juni 2021. Voor waarnemend korpschef Philippe Annys is dit een nieuwe kaakslag aan het adres van de betrokken politiemensen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

U11 Judoclub LENNIK sluiten jeugdcompetitie Vlaams-Brabant 2019 af met grootste onderscheiding op het jeugdtornooi in Herne

U11_judo_lennik_tornooi_herne_09_2019
 

Het tornooi van judoclub Herne op 15 september 2019 was het laatste in een rij van zes dat meetelt voor de ranking van de provincie Vlaams-Brabant. De U11-judoka’s van Judoclub Lennik trokken met een straffe score van 9 overwinningen op 10 kampen de lijn van de eerdere tornooien gewoon door.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Gemeente Lennik past project gemeenteschool ’t Rakkertje aan

Dsc_7294_01__large_
 

Gemeente Lennik past project gemeenteschool ’t Rakkertje aan en dient nieuwe aanvraag voor nieuwbouw in

De gemeente Lennik heeft deze zomer een nieuwe, aangepaste aanvraag ingediend voor de nieuwbouw van de nieuwe klaslokalen in gemeenteschool ’t Rakkertje. De oorspronkelijke vergunning werd eerder vernietigd door de Raad voor Verguningsbetwistingen in 2018 omwille van motiveringsgebreken. De gewijzigde vergunningsaanvraag ligt nu in openbaar onderzoek.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Vrijstaat Vanmol brouwde ambachtelijk bier in blik voor de eerste lijnvluchten van Air Antwerp

Download
Vrijstaat Vanmol brouwde ambachtelijk bier in blik naar aanleiding van de eerste lijnvluchten van Air Antwerp. Foto ingezonden
 

Vandaag vinden de allereerste lijnvluchten van Air Antwerp plaats. Microbrouwerij Vrijstaat Vanmol wenst de start-up airline veel succes toe. De nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij die voortaan de Scheldestad met London City Airport verbindt, heeft namelijk beslist om naar aanleiding van de lancering van de nieuwe route een laag alcoholisch bier van het brouwerijtje te serveren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief