Laatste artikels van Lennik

Voorstelling nieuwe raad van bestuur van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en toetreding gemeente Linkebeek

Img_3890
Nieuwe raad van bestuur van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Foto © Marc Sluys
 

 Op maandag 17 juni werd de nieuwe raad van bestuur en het dagelijks bestuur van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei  voorgesteld aan de aangesloten gemeenten en verenigingen. Provincieraadslid Geertrui Windels start vol enthousiasme als nieuwe voorzitter: ,,We zullen met verenigde krachten ons prachtige landschap verder valoriseren en veilig stellen voor de toekomst.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jun 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

GOOIK/LENNIK - Iets mindere opbrengst voor stickerverkoop

Editie_colpaert_gooik_eerste_sticker_1__kopie_
Wim de belleman kocht de eerste sticker. Marc Colpaert
 

De verkoop van de Rode Kruis stickers afdeling Lennik-Gooik  bracht dit jaar 8.450 euro op dat is iets minder dan de 10.000 euro van vorig jaar. Gedurende een tweetal weken werden op enkele plaatsen zoals aan de uitgang van de Okay in Lennik en ter hoogte van de Delhaize in Gooik, stickers verkocht voor het Rode Kruis. " Wij hebben het dit jaar met minder vrijwilligers moeten stellen,
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Doortocht Tour de France in Lennik op 6 juli 2019

Dsc_8436__large_
 

Op zaterdag 6 juli 2019 doorkruist de Tour de France de gemeente Lennik. De straten op het parcours worden op 6 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 15 uur in de namiddag volledig parkeervrij en afgesloten voor alle verkeer.

Het parcours loopt in Lennik over: de Brusselsestraat, Alfred Algoetstraat, Markt, Kroonstraat, Negenbunderstraat en Lombeeksesteenweg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

MODDER RUIMEN IN LENNIK

Lennik_modder_ruimen
 

Het hevige onweer gisteren zorgde voor heel wat overlast in Lennik. Tal van straten werden overspoeld door modderstromen. Vanaf deze nacht zijn de brandweer en de gemeentediensten volop bezig met het ruimen van de modder om de getroffen straten opnieuw vrij te maken.

Prioritair hierbij zijn de grote verbindingsassen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jun 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

Beleef voor het eerst deze verborgen parel van een Vlaamse Meester in GAASBEEK

Vlaamse_meester
Vlaamse Meesters in Situ van 1 juni tot 30 september. Foto Ingezonden
 

 Vlaamse Meesters in Situ: Gerard Seghers, Het visioen van de heilige Gertrudis (1625). Met het project ‘Vlaamse Meesters in Situ’ wil Openbaar Kunstbezit Vlaanderen werken van Vlaamse Meesters, die nog in de oorspronkelijke site hangen, ontsluiten voor een breed publiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND neemt afscheid van politiechef Marc Hellinckx

Afscheid_marc_hellinckx_mei_2019__1_
PAJOTTENLAND neemt afscheid van politiechef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een bijeenkomst in feestzaal August in Lennik naar aanleiding van zijn pensionering werd hoofdcommissaris Marc Hellinckx (60), de korpschef van de politie Pajottenland, uitgewuifd door zijn medewerkers, de burgemeesters van het politiecollege, de leden van de politieraad, vertegenwoordigers van de diensten waarmee hij heeft samengewerkt, collega's, vrienden en kennissen. Na haast gedurende 10 jaar de leiding.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

LENNIK – Rommelmarkt huldigt eeuwfeest café De Pajot Gaasbeek

Gaasbeek-image1
 

Afgelopen weekend vierde café De Pajot in Gaasbeek zijn 100-jarig bestaan, en bovendien werd het café altijd verdergezet binnen de familie, dus een heel aparte verjaardag.  Ook de maandelijkse Rommel- en Antiekmarkt aan hetzelfde dorpsplein in Gaasbeek heeft, al meer dan 25 jaar, een bijzondere band met het café en zijn uitbaters. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

LENNIK - 1,3 km nieuwe toplaag asfalt voor de Brusselsestraat SINT-MARTENS-LENNIK

199919_179961205383618_2707578_n

Vanaf 3 juni werkt een aannemer een week lang op de Brusselsestraat (N282) van aan het kruispunt met de Rosweg tot aan de grens met de bebouwde kom van Sint-Kwintens-Lennik. Over een lengte van 1,3 km wordt de toplaag asfalt vernieuwd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

Lokale verhalen koppelen aan Pajotse producten

Overleg_lokale_verhalen
Foto Ingezonden
 

 Heemkundigen uit de zeven gemeenten van het Leadergebied Pajottenland hebben, in samenwerking met Pajottenland+, een nieuw initiatief opgestart. Tegen het voorjaar van 2020 worden nieuwe verhalen, gekoppeld aan een wandeling of fietstocht, gebundeld in een folder of een boekje. Deze worden in 2020 gratis aangeboden bij pakketten met Pajotse producten.


 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Kasteelpark van Gaasbeek vormt natuurlijk decor voor topdansers uit binnen- en buitenland

Somnia_rehearsals____anne_van_aerschot2
Foto ingezonden © Anne Van Aerschot
 

 Vanaf 29 mei vindt in het kasteelpark van Gaasbeek de voorstelling ‘Somnia’ plaats met laatstejaarsstudenten van de internationaal geprezen dansschool P.A.R.T.S van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. Natuur en Bos van de Vlaamse overheid is als beheerder van het park nauw betrokken bij dit project waar natuur en cultuur hand in hand gaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2019
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief