LENNIKse trekpaarden krijgen filmrol

C21

LENNIKse trekpaarden krijgen filmrol

Editiepajot_lennik_paarden_film
Ingezonden foto
 

 In Lennik gonst het al enkele maanden van de bedrijvigheid: binnenkort beginnen de opnames van de fictiefilm 'ROSKAM'. De film vertelt het verhaal van een groep Lennikse jongeren uit de nabije toekomst, die door een fantastisch voorval het rijke agrarische verleden van het Pajottenland herontdekken. In dit verhaal spelen de twee trekpaarden, Toska van Wilshof en Stien Van Meldert een belangrijke rol.

Toska en Stien werden in 2011 echte Lennikenaren, toen Gijs De Cuyper en Franka Foré de twee merries aankochten.
 
Aangezien de paarden voor de film heel wat zwaar landwerk zullen verrichten werd de hulp van Marc De Croes, voormalig eigenaar, ingeroepen. Marc bewerkte tot enkele jaren geleden zijn velden gebruik makend van 6 prachtige Brabanders en is bijgevolg een heuse specialist op het vlak van boerenpaarden.
 
Zondag 18 maart werd voor de eerste maal druk gerepeteerd met de twee enthousiaste merries. Op een glooiende weide in hartje Lennik werden de paarden opgetuigd. In tweespan egden ze voor de eerste maal samen een stuk van de wei. Veel ervaring met werken op het veld hebben beide paarden nog niet, maar voor Gijs en Franka is dit een ideale gelegenheid om hun beide dieren een intensieve opleiding te geven.
 
Trekpaardenveteraan Marc De Croes: ‘ Het zijn allebei nog jonge en vrij onervaren dieren. Ze zijn dus nog wat uitgelaten en weten niet goed wat juist van hen verwacht wordt. Je merkt wel meteen dat ze erg enthousiast zijn en graag het werken willen leren. Dat is voor mij nog altijd mooi om te zien en enorm motiverend om met hen aan de slag te gaan.’
 
 De opnames van ROSKAM beginnen in de paasvakantie en lopen verspreid over voorjaar en zomer tot en met 9 september: de grote feestdag voor PRINS. De première van de film zal plaats vinden in het najaar.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 31 aug 2021

archief