LENNIK - “Vluchtgevaar” is een nieuw boek van Mario Demesmaeker

C21

LENNIK - “Vluchtgevaar” is een nieuw boek van Mario Demesmaeker

Editiepajot_lennik_mario_demesmaeker

Lelie zit in zak en as. Haar vader heeft haar en zijn immer dronken vrouw in de steek gelaten. Lelie is nu helemaal alleen aan de nukken van haar moeder overgeleverd en moet alle rotzooi achter haar rug opruimen. Slapeloze nachten en de eeuwige zorg om haar moeder hebben een nefaste invloed op Lelies relatie en vriendschappen. Lelie wordt bozer en opstandiger naarmate haar moeders drankprobleem erger wordt. Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen moeder en dochter. Geuzeinfo.com bezocht Mario Demesmaeker in Sint-Martens-Lennik voor een interview.

Vanwaar kwam het idee voor dit boek?

" Het idee is gekomen uit een aantal artikels uit kranten en tijdschriften over alcoholmisbruik in Vlaanderen. Dat bezorgde me een soort schokeffect, want daar stond onder andere in dat het probleem groter was dan we gewoonlijk denken. Als je stelt dat de limiet op twee consumpties per dag ligt , dan is er bij velen een probleem dacht ik bij me zelf. Een tweede punt, dat eveneens aangehaald werd in de artikels, was dat het alcoholprobleem bij vrouwen ook veel groter is dan we durven te denken. Ik ging nadenken en kwam tot het besluit: "wat met de kinderen van deze alcohollisten ? Op zo n moment is de link met het maken van een jeugdboek gekomen. En zo is Vluchtgevaar ontstaan."

 Van in het eerste hoofdstuk grijp je de lezers meteen vast met het alcoholprobleem.

" Dat was de bedoeling. Ik wou direct een beetje de lezers met de neus op de harde feiten drukken,nl. de vader verlaat het gezin. Dat is direct confronterend en het feit dat de dochter Leila die achter blijft dat ook niet ziet zitten omdat ze mee wil. Ze wil ook mee weg maar ze kan niet mee weg. Ze moet daar wel blijven met alle gevolgen van dien voor haar. Maar inderdaad, de bedoeling was zeker om met dat eerste hoofdstuk te confronteren en trouwens ook de eerste zin van het boek kan tellen: Mijn moeder is een kutwijf! . k heb het boek nog maar enkele keren kunnen voorstellen in scholen maar na het lezen van die eerste zin zie je meteen "wat is dat ?". Dan schrikken ze wel wat, maar meteen heb je alle aandacht. "

Lees het volledige interview op: http://geuzeinfo.com/home/index.php/Demesmaeker-Mario/16-Demesmaeker%20Mario/245-Vluchtgevaar_Mario-Demesmaeker

Bron tekst en foto: www.geuzeinfo.com .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2008
www.geuzeinfo.com
www.geuzeinfo.com
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief