LENNIK - Imkers krijgen diploma in Gaasbeek

C21

LENNIK - Imkers krijgen diploma in Gaasbeek

Gaasbeek_nieuwe_imkers_
 

Het Pajottenland is 16 imkers rijker. Ze volgden allemaal de cursus die door het Regionaal Landschap Zenne Zuun en Zoniën werd georganiseerd.  Het is goed dat er nieuwe bijkomen want de leeftijd van de imkers is hoog. De 16 kregen in de Pastorie van Gaasbeek hun diploma. 

“Deze nieuwe imkers zijn allemaal goed gemotiveerd. Elke kast zal meer dan 20 kg honing opbrengen. En elke imker heeft gemiddeld een vijftal kasten.  Bijen zijn bijzonder nuttig voor het bestuiven van de planten. Bijen zijn heel belangrijk voor de land- en tuinbouw en voor de natuur. Zonder bijen geen bestuiving en dus geen fruit, bloemen of vruchten.  Bovendien is de honing die de bijen produceren, een heel gezond product. De planten beschermen hun geslachtsorganen tegen de sproeistoffen die wel eens gebruikt worden. Hierdoor blijft de honing goed beschermd. En ook het voedelagentschap controleert de producten en de producent. De imkers in onze streek hebben hun materiaal om te werken en verzorgen hun honing zeer goed. ” weet Jef Croonenberghs van de imkers van Brussel en omstreken. 

Een goede bijenpopulatie opbouwen kost tijd. "Iedereen kan zijn bijdrage leveren. Een gazon wat langer laten groeien, meer bloemen planten. Ik denk dat we op de goede weg zijn omdat de meeste gemeenten in het kader van het bermdecreet er voor zorgen dat er bloeiende bermen zijn langs onze wegen. Ook het Regionaal Landschap sluit overeenkomsten af om hagen aan te planten. Dit is niet alleen goed voor de vogels maar ook voor de bijen.", weet schepen Martin Schoukens van Leeuw. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023

archief