Judoclub LENNIK haalt het podium op zowel Vlaamse als Belgische Kampioenschappen

Podium_bk_u21_sofie_van_de_putte_lennik

De judojeugd uit Lennik hield in januari dit jaar maar liefst 6 provinciale titels thuis. Op die provinciale kampioenschappen, georganiseerd door en in Lennik, waren het voornamelijk de Lennikse meisjes die van zich lieten horen. Naast Sofie Van de Putte U18 – 57 kg, al jaren vaste klant voor een podiumplaats, was het voor de Vlaamse kampioenschappen dus vooral uitkijken naar de prestatie van Amy Renders (U15 – 52 kg ). De jongens vaardigden Anton Van Zeebroeck (U21 – 60 kg) af voor de Vlaamse kampioenschappen. Sofie Van de Putte nam op 16 februari ’20 ook deel aan Belgische kampioenschappen.

Op de regionale kampioenschappen legde Sofie Van de Putte een perfect parcours af op weg naar de finale. Ze won haar eerste drie wedstrijden overtuigend met ipon score. In de finale evenwel legde ze nipt de duimen tegen Watson, die ook vorig jaar Vlaams kampioene werd. En dus was het zilver voor de Lennikse. Amy Renders vertrok met hooggespannen verwachtingen naar de Vlaamse kampioenschappen. In een zware loting verloor ze evenwel haar eerste kamp. In de herkansingen verloor ze met golden score na een betwistbare beslissing van de scheidsrechter. Verder kampen was dan ook niet meer mogelijk. Amy kijkt in elk geval uit naar de kampioenschappen in 2021.

Anton Van Zeebroeck, ook met de provinciale titel op zak, kampte in de laagste gewichtsklasse. Met zijn 51 kg maakte hij echter geen schijn van kans tegen de afgetrainde judoka’s van 60 kg. Hij heeft nog 2 jaar de tijd om te groeien en gewicht bij te trainen.

Goud, zilver en … brons voor Sofie Van de Putte.
Op zondag 16 februari 2020 trokken Sofie Van de Putte en hoofdtrainer Jan Van Holder (5e dan) naar de Belgische kampioenschappen, met in hun zog ouders en supporters. Sofie werd reeds een maal Belgische kampioene in de vorige jeugdcategorie. Zij ging opnieuw vol voor goud. Haar tornooi strandde evenwel in de kamp voor een finaleplaats. Na goud (Vlaams-Brabant), zilver (Vlaams) haalt Sofie dus een mooie bronzen medaille op de Belgische kampioenschappen. Dit is zonder meer een straffe prestatie. Hoofdtrainer Jan Van Holder: “Sofie vocht in het verleden eerder defensief. Daarom werd in aanloop naar de Belgische kampioenschappen gefocust op aanvallend judo. Met extra aandacht voor afwerking op de grond met klem, houdgreep of wurging. Die drie maanden van intensieve training hebben toch maar weer mooi resultaat opgeleverd.”