LENNIK - De gemeente Lennik organiseert zomeraanbod voor haar Oekraïense kinderen

C21

LENNIK - De gemeente Lennik organiseert zomeraanbod voor haar Oekraïense kinderen

_dsc5576__kopie_
Ingezonden foto's
 
Img-20220714-wa0011
 
Img-20220714-wa0009
 
A_a_de_kinderen_lennik20220713_141440
 
In het kader van de Oekraïnecrisis bood Onderwijs Vlaanderen scholen en lokale besturen de mogelijkheid een zomeraanbod te organiseren. Als lokaal bestuur nemen wij hierin de regierol en organiseren we twee weken zomeraanbod in de week van 11 juli en de week van 1 augustus. De eerste week ging, onder leiding van 3 leerkrachten, door in GBS ’t Rakkertje. De tweede week zal plaatsvinden in SGI Eizeringen, waar 2 leerkrachten de Oekraïense kinderen onder hun vleugels nemen. Onderwijs Vlaanderen biedt hierin ondersteuning met een subsidie van 22,5 euro/ Oekraïens kind/ halve dag.
 
Het zomeraanbod focust op een leertraject dat enerzijds inspeelt op de specifieke noden van de Oekraïense kinderen en het aanbieden van de Nederlands taal en anderzijds voldoende ruimte laat voor sport, spel en ontspanning.
 

7 Oekraïense kinderen, met een leeftijd tussen 3 en 14 jaar, nemen deel aan het zomeraanbod in Lennik. Daarnaast nemen ook 4 niet-Oekraïense kinderen van de vluchtelingen in Lennik deel aan het zomeraanbod. Dit is voor hen een mooie opportuniteit om kennis te maken met andere nationaliteiten en onze Nederlandse taal spelenderwijs verder onder de knie te krijgen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief