Burgemeester Irina De Knop uit LENNIK trekt de Kamerlijst voor de liberalen in Vlaams-Brabant.

C21

Burgemeester Irina De Knop uit LENNIK trekt de Kamerlijst voor de liberalen in Vlaams-Brabant.

Foto_idk
 
Irina De Knop (45 jaar) is al 13 jaar burgemeester in Lennik!  
Irina kiest samen met het provinciaal Open Vld bestuur voor verjonging en vernieuwing: van plaats 2 tot 10 staan enkel nieuwe of jonge kandidaten.  
De lijst wordt geduwd door en dus voluit gesteund door liberalen met ervaring in onze provincie: sterke lokale burgemeesters én de uittredende parlementsleden Goedele Liekens en Tim Van De Put. Annemie Neyts, minister van Staat, duwt bij de opvolgers. 
Irina zegt daarover: “ik kies voluit de kaart van de vernieuwing. Er staat veel jong talent klaar. Dit zal Open VLD een gezonde doorstart geven.  Ik ben ook zeer dankbaar blij met de steun en het vertrouwen van sterke liberale boegbeelden uit onze Provincie’.
 
Irina was al Vlaams volksvertegenwoordiger van 2009 tot 2014. Maar ze is toch vooral een kandidaat vanuit het lokale niveau. Ze was dagdagelijks actief op het terrein in Lennik als burgemeester en in haar regio vanuit het Burgemeestersforum Centrumregio Halle-Vilvoorde. Ze is sinds kort ook voorzitter van de brandweerzone Vlaams-Brabant West.  Ze kent de opportuniteiten en de knelpunten in haar regio, Vlaams-Brabant en de Vlaamse rand.
 
Irina De Knop wil de liberale stem zijn voor de kiezers die opnieuw meer sérieux in de politiek willen, weg van de waan van de dag. “Onze partij en ons land heeft nu vooral politici nodig die 100% bezig zijn met de problemen waar de mensen van wakker liggen, en niet met zichzelf”, zegt ze daarover.
 
Mensen liggen wakker van hun financiële toekomst, zowel ondernemers als wernemers. Irina De Knop: “Het  verschil tussen werken en niet-werken moet groter worden. En ondernemers klagen terecht over een overheid die teveel onnodige lasten en regels oplegt”.
 
Irina De Knop kent haar regio. Ze wil het als kamerlid opnemen voor de problemen inzake mobiliteit, veiligheid en zorg in de provincie. “Het wordt tijd dat we de achterstand op die domeinen grondig aanpakken. We hebben meer politiemensen nodig, structurele oplossingen voor onze files en voldoende plaatsen in de zorg, zowel voor jeugdhulp als voor crisisopvang.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief