LENNIK - Herstellingswerken centrum Lennik (update)

C21

LENNIK - Herstellingswerken centrum Lennik (update)

Img_0245
Repro Deschuyffeleer
Img_0241
Kroonstraat Lennik - Foto Deschuyffeleer
Img_0246
Img_0244
 

Ingevolge het niet eerder naleven van de afspraken door de aannemer zal de correcte signalisatie van de wegomleidingen pas klaar zijn tegen donderdagmorgen 29/10/2009 om 07u00. De aannemer wordt hiervoor in gebreke gesteld.

De wegomleiding houdt in dat het verkeer:

  • komende van Gooik in de Jozef Van den Bosschestraat wordt omgeleid door middel van verplicht éénrichtingsverkeer via de Zwartenbroekstraat, de Diepenbroekstraat, de J.B. Vanderlindenstraat, de Lindestraat en de J. Vandersteenstraat.
  • komend via St-Martens-Lennik in de A. Algoetstraat wordt omgeleid door middel van verplicht éénrichtingsverkeer via de Markt en de Kroonstraat en de J. Van den Bosschestraat.
Er wordt op de omleidingswegen geen uitzonderlijk plaatselijk verkeer geduld zodat ook de buurtbewoners gehouden zijn het verplicht éénrichtingsverkeer te volgen. Voor de goede gang van zaken ziet de politie zich genoodzaakt om onverbiddelijk bekeuringen uit te schrijven voor de bestuurders die de opgelegde omleidingswegen niet volgen.

Door de omleidingen blijven het Centrum en de handelszaken steeds bereikbaar.

Voor de volgende fasen zullen aangepaste wegomleidingen uitgezet worden.
 
Info: Lokale Politie Pajottenland (054/31.86.40) - Gemeente Lennik (02/531.02.21 - 0475/25.44.27)
 

--------------------------------------------------------------

Van 2006 tot 2008 richtte het Agentschap Wegen en Verkeer de doortocht van Sint-Kwintens-Lennik volledig opnieuw in. Na afloop van de werkzaamheden bleek echter dat de fundering die gebruikt werd bij de aanleg van de boordstenen langs de fietssuggestiestroken niet bestand was tegen het vele autoverkeer en de vrachtwagens die de weg gebruiken. Op een aantal plaatsen waren de boordstenen al verzakt.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 27 oktober met het herstellen van de boordstenen. Door de betonstrook die bovenop de bestaande boordstenen zal aangelegd worden, zal er geen niveauverschil meer zijn tussen de rijweg en de fietssuggestiestrook. Dat zal het comfort en de veiligheid voor de fietsers verbeteren. Om de hinder te beperken, worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd. Eerst wordt de rijweg in de rijrichting van Brussel aangepakt, daarna de rijweg in de richting van Gooik. De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning tot het einde van het jaar duren.
 
Van 23 november tot 23 december zullen de werkzaamheden in de rijrichting van Gooik uitgevoerd worden, volgens dezelfde fasering als de werkzaamheden in de rijrichting van Brussel. Dezelfde omleidingsroutes zullen daarbij gelden. Het zware vrachtverkeer zal tijdens de werkzaamheden de grote omleiding via de Ninoofsesteenweg en de Assesteenweg volgen. De bussen van De Lijn zullen de omleidingen van het autoverkeer volgen.
 
Voor meer informatie:
 
Communicatieverantwoordelijke: Anton De Coster
Tel. 02 257 23 11                   Fax 02 257 23 80
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief