LIEDEKERKE - sp.a Liedekerke distantieert zich van de uitspraken in de International Herald Tribune

C21

LIEDEKERKE - sp.a Liedekerke distantieert zich van de uitspraken in de International Herald Tribune

Spaliedekerke_editiepajot

Tijdens de Liedekerkse gemeenteraad van donderdagavond distantieerde de sp.a fractie Liedekerke zich duidelijk van de uitspraken in naam van het Liedekerkse gemeentebestuur in de International Herald Tribune en de New York Times:

“sp.a Liedekerke is beschaamd dat uitgerekend Liedekerke symbool is geworden van de onverdraagzaamheid die volgens de internationale pers Vlaanderen anno 2008 zou beheersen.
 
sp.a Liedekerke betreurt tegelijk dat het internationale forum dat de gemeente voor een tweede keer op rij kreeg, niet werd gebruikt om een officieel standpunt te formuleren en een genuanceerd beeld van het Liedekerkse beleid en bestuur te brengen.
 
sp.a werkt samen met de coalitiepartner hard aan een open, tolerante en zorgzame gemeente is, die een efficiënt en vooruitziend beleid voert: Het belang van al haar inwoners, oud en nieuw:
 
- sinds twee jaar worden taallessen Nederlands voor anderstaligen georganiseerd. De huidige wachtlijst bewijst dat dit initiatief wordt geapprecieerd en dat het beantwoordt aan een reële nood en verwachting;
- in juli start in Liedekerke een zomerschool om de monitoren te leren omgaan met diversiteit en interculturaliteit. De subsidieaanvraag hiervoor werd reeds in januari l.l. aangevraagd en recent goedgekeurd door Minister Keulen.
- vanaf september start de gemeente het project 'flankerend onderwijs', dat anderstalige kinderen via een stoomcursus Nederlands voorbereidt op het volgen van onderwijs in de Liedekerkse scholen;
 
Deze initiatieven bewijzen dat in Liedekerke wordt gewerkt aan een warme samenleving waarin iedereen een plaats de nodige kansen krijgt. Tegelijk is sp.a Liedekerke ervan overtuigd dat het voor eenieder in deze samenleving belangrijk is om de taal beheersen van het gebied waarin men zich vestigt. Taalkennis zorgt ervoor dat mensen snel werk vinden, dat ze zich snel kunnen integreren in het sociale weefsel en kunnen participeren. Kortom, taalkennis is een troef voor zelfontwikkeling en emancipatie.
sp.a Liedekerke beklemtoont dat dit gemeentebestuur blijk wil geven van visie en de wil om een proactief beleid ontwikkelen ten aanzien van de belangrijkste evolutie die Liedekerke en gans BHV doormaakt, namelijk de verstedelijking als gevolg van het uitdijen van Brussel. sp.a Liedekerke gaat deze uitdagingen niet met angst of afschuw tegemoet. Integendeel waar ze kansen biedt zullen ze benut worden, waar ze problemen stelt, zullen oplossingen gezocht worden”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2008
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief