LIEDEKERKE / DE RAND - Punkrockband Janez Detd draagt nieuwe single op aan Wings for Life

C21 Css

LIEDEKERKE / DE RAND - Punkrockband Janez Detd draagt nieuwe single op aan Wings for Life

Janez_detd__editiepajot
 

De nieuwe single “Your Love” van Janez Detd knalt sinds deze week door menige luidspreker. Een aanstekelijk nummer waar ook meer achterzit dan je op het eerste zicht zou vermoeden. De opbrengst van deze single gaat namelijk naar Wings for Life, een fonds dat zich inzet voor het vinden van een remedie voor verlammende ruggengraatletsels.

Het was de frontman van Janez Detd – Nikolas Van der Veken – zelf die met het idee kwam. “Ik ben een grote fan van adrenalinesporten als motorcross. Een paar jaar geleden echter raakte een goeie vriend van me verlamd bij een motorongeval. Nog steeds vecht hij dagelijks om ooit – hopelijk – weer te kunnen lopen. Toen ik hoorde over Wings for Life, aarzelde ik dan ook geen moment om me hiervoor in te zetten.”
Elk jaar komen ongeveer 130.000 mensen in een rolstoel terecht ten gevolge van een ruggengraatletsel met een gemiddelde leeftijd van slechts 33 jaar. Liefdadigheidsorganisatie Wings for Life heeft één belangrijke doelstelling: zorgen dat verlamming door ruggengraatletsel geen lotsbestemming meer is.
 
Tienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts is officieel ambassadeur van Wings for Life. “Toen ik gevraagd werd als ambassadeur heb ik meteen toegezegd. Als je aan motorcross doet besef je maar al te goed wat ruggengraatletsels kunnen aanrichten.” Samen met goeie vriend Nikolas roept hij op om de single “Your Love” massaal te downloaden en zo het onderzoek te steunen.
 
Wings for Life werd in 2005 opgericht en is het geesteskind van de voormalige Oostenrijkse motorcrossrijder Heinz Kinigadner, wiens 23 jarige zoon in 2003 in een motorcrossongeluk verlamd raakte. Herr Kinigadner begon de stichting met de hulp van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz en ondertussen is de Foundation uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende organisaties in de strijd tegen verlammende ruggengraatletsels. “Nog maar 16 jaar geleden gingen we er van uit dat een gebroken rug ongeneesbaar was, maar ondertussen weten we dat dat niet klopt,” aldus wetenschappelijk directeur van de Stichting Dr. Schwab. “De vraag is dus niet of we doeltreffende behandelingen en remedies zullen vinden, maar wel wanneer.”
Samenstelling Janez Detd: Nikolas Van Der Veken, Bram Steemans, Tim Toegaert (Liedekerke) en Thomas Maes.
 
De single is vanaf nu te downloaden op iTunes via www.janezdetd.com .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 27 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief