LIEDEKERKE – 10 years Midlive

C21

LIEDEKERKE – 10 years Midlive

Editiepajot-ingezonden-10-year-midlive-10072014
ingezonden
 
Editiepajot-ingezonden-10-year-midlive1-10072014
ingezonden
 

Midlive is ontstaan op vraag van burgemeester Luc Wynant die het tof vond dat de vernieuwde Molenstraat in 2004 een beetje feestelijk opengesteld werd voor het verkeer. Voor die gelegenheid werd er dus een bandje opgericht met mensen die in of rond Liedekerke woonden en die het geheel muzikaal moest ondersteunen: Midlive was geboren.

Vermits Hans Jünger geen muziekinstrument speelt maar wel in de Molenstraat woonde werd hij de manager van de groep.

Vlug werd duidelijk dat de fans meer wouden dan alleen maar jaarlijks een optreden op het feest in de Molenstraat en zo begonnen ze ook elders op te treden, zelfs tot in Spanje, meer bepaald in Hospitalet tegen Tarragona.

Dit dankzij één van de leden, die daar al heel zijn leven op vakantie gaat en daar inmiddels al nauwe relaties opgebouwd heeft. Ondertussen heeft Midlive al vier maal een tournée gemaakt in Hospitalet en zijn ze daar ook al tamelijk bekend in de plaatselijke kroegen.

Andere hoogtepunten zijn ongetwijfeld de optredens op de Plesj-Rock te Liedekerke en de uitbrenging van de cd “cadd-9”.

Ze hebben ook al een tiental keer samen opgetreden met special guest “Gunther Verspecht” van Stash. Hij had en heeft nog steeds de langste nummer 1 hit in Vlaanderen met het prachtige nummer “Sadness”. Deze samenwerkingen worden steeds door iedereen super gewaardeerd, vandaar dat ze op 20/9 deze samenwerking nog eens overdoen, deze keer wel in het gezelschap van Barbara Dex.

Vermits ze steeds met vele muzikanten optreden is het niet altijd evident om hen te laten optreden op een trouwfeest of in de plaatselijke herberg. De accommodatie is niet altijd even toereikend. Vandaar dat ze in die 10 jaar nog maar een 80-tal optredens gebracht hebben. Ze proberen toch steeds een kwalitatieve show aan te bieden ondersteund met de beste klank- en lichtbegeleiding.

Bij Midlive zijn de meesten tussen de 45 en de 55 jaar, wij laten zien aan de mensen dat je dan bijlange nog niet afgeschreven bent, integendeel…

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2014
Jacky Delcour
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief