Op zondag vond het Belgisch kampioenschap Wielrennen voor Nieuwelingen plaats te Denderleeuw & LIEDEKERKE dat een succèsverhaal was over de ganse lijn

C21

Op zondag vond het Belgisch kampioenschap Wielrennen voor Nieuwelingen plaats te Denderleeuw & LIEDEKERKE dat een succèsverhaal was over de ganse lijn

2018-07-29_bk_wielrennen_nieuwelingen___88_ab
 
2018-07-29_bk_wielrennen_nieuwelingen___92_ab
 
2018-07-29_bk_wielrennen_nieuwelingen___132_ab
 
2018-07-29_bk_wielrennen_nieuwelingen___194_ab
 
2018-07-29_bk_wielrennen_nieuwelingen___283_ab
 
2018-07-29_bk_wielrennen_nieuwelingen___313_ab
 

Het bestuur van Vzw De Liedekerkse Pijl kan terugblikken op een wel zéér geslaagde wielerhoogdag in de gemeenten Denderleeuw “Startgemeente” en Liedekerke “Aankomstgemeente”. Ditmaal stonden de weergoden wél aan de zijde van de wielerfans die massaal opgekomen waren om te genieten van een uiterst spannende strijd om het eremetaal, wat ons de plensbuien van het BK 2016 snel deed vergeten.

 

PRIMEUR

De organisatoren hebben kosten noch moeite gespaard om er een onvergetelijke dag van te maken. In primeur voor de Denderstreek konden de aanwezige supporters live genieten van de BK-wedstrijden op reuzescherm, perfecte beeldkwaliteit doorgestreamd vanop de cameramotoren in het heetst van de strijd !

 

VOORZITTER(S)

Het technisch zeer gevarieerd en mooie parcours, deskundig uitgestippeld door voorzitter Marcel van Der Slagmolen en ondervoorzitter Gaston Asselman en hun team, maakten het voor de wielrenners extra zwaar zodat de klasse bovenkwam in de slotkilometers.

De gemeentebesturen konden vaststellen dat de vlekkeloze organisatie van dit mega-event door vzw De Liedekerkse Pijl met als ere-voorzitter Etienne Schouppe, ook erg gewaardeerd werd door de afgevaardigden van de wielerbond en burgemeester en schepenen bedankten “alle” medewerkers en zeker de veiligheidsdiensten voor hun inzet en professionele aanpak om dit alles tot in de puntjes in goede banen te leiden.

 

EREPODIA

Niet één maar "drie" 3 maal eremetaal kunnen uitreiken in een Belgisch kampioenschap dat de provinciegrenzen en gemeentegrenzen deed wegvallen, straffe kost ! Driemaal het felbegeerde goud mogen uitreiken en de nationale trui aantrekken.

 

Bij de meisjes ging de eer naar Marith Van Hove voor het goud, Jullie De Wilde het zilver en Katrijn De Clercq haalde brons.

 

1ste Jaars Nieuwelingen verdeelden het onder Cian Uijtdebroeks - goud, Stan De Cruyenaere - zilver en Thomas Szkandera - brons.

 

2de Jaars Nieuwelingen bemachtigden Siebe Deweirdt goud, Axel De Kinder zilver en Wout Van Hamme brons.

 

(De volledige uitslagen kan u raadplegen op onze website: www.liedekerksepijl.be )

 

 

Wielerfeest én kermisdag langs de omloop, de Dender tussen Denderleeuw en Liedekerke was géén scheidings-grens maar eerder een verbindings-ader tussen de twee sportgemeenten!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jul 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief