Sportlaureaten in LIEDEKERKE

C21

Sportlaureaten in LIEDEKERKE

Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_foto_jacky_delcour__4_
Foto Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_foto_jacky_delcour
Foto Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_foto_jacky_delcour__1_
Foto Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_foto_jacky_delcour__2_
Foto Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_foto_jacky_delcour__3_
Foto Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_foto_jacky_delcour__5_
Foto Jacky Delcour
 
Vrijdagavond zette het gemeentebestuur haar sportlaureaten in de bloemetjes. De laureaten zijn niet op twee handen (en twee voeten) te tellen. Meer over die grote hoop talent…….
 
1.  ZIOS – zwemmen – 12 trofeeën
ZIOS is traditiegetrouw hofleverancier aan deze huldigingplechtigheid. Graag stellen we de belangrijkste prestaties en ZIOS-laureaten aan uw voor:
- Evelien De Brabanter, Caro Vandepitte, Levi Kiekens, Nico Hertveldt, Inya Kestemont, Juan Del Barco, Lieven Van den Hoeven, Pieter Verleysen, Thijs Michiels, Gaelle Leerman, Evy D'hoe, Geert Tuts
2. Nick Triest – Motorcross – 1 trofee Belgisch kampioen BMB inters MX2
3. Nele Seminck – WIOS - 1 trofee
Nele heeft het afgelopen jaar een kroon gezet op haar lange carrière bij WIOS. Ze werd namelijk Vlaams kampioen solo synchroonzwemmen en Belgisch kampioen solo. Bovendien haalde ze goud op het Vlaams kampioenschap.
4. Mark Verriest – 1 trofee  
Liedekerkenaar en één van de vier Belgen die de vernieuwde Dakar-race uitreed met de motor.
5. VC Daamet Heren 1 – 1 trofee en 11 medailles
De eerste herenploeg van Daatmet is kampioen in de 2de reeks van de De Vriendschap. Zij werden ook 2de in de halve finale van de Beker van Vlaanderen.
6. Herman Deneve – 1 trofee
Deelnemer aan zeker 15 marathons o.a. van New York, Frankfurt, Parijs, Steinfurt, Arolsen (D), Zwarte Woud, Echternach, Benidorm, Appeldoorn (N), Ettenleur (N), Reims, Antwerpen, Brussel, Berchem, Wommelgem en BK Peer. Herman nam ook 6 keer deel aan Kortrijk-Brugge (ultraloop 100km, 75km en 50km); 7 keer de dodentocht (100 km); 3 keer de nacht van Vlaanderen (100 km); Maastricht-Aken (75km); Steenwerk; 60km Meise; 3 keer Schiphol 61km; 3 keer Kluisbergen 50km. Hij presteerde ook in de bergkoers Sierre – Zinal over een afstand van 31km met een hoogteverschil van 500 tot 2000 meter. Verder loopt hij nog elke winter 13 interbanken-crossen.  Hij is ook stichter van de Denderloop en de Pajot Run; organiseerde reeds 23 keer de volkscross, 6 keer de Pallieterloop en 3 keer de KomOpTegenKanker-loop.
7. Miriam Verhaeverbeke en Roland Doom – wandelen – 1 trofee
Sedert ruim 25 jaar spenderen zij hun jaarlijks verlof aan het maken van trektochten in de bergen, van berghut naar berghut met de rugzak. Zo trokken wij een aantal keer door de Franse Alpen, de Spaanse Pyreneeën, de dolomieten, de Aostavallei in Italië, de Julische Alpen in Slovenië, de Abruzzen in Italië, driemaal door Noorwegen, enz…
8. Nico en Yannick Van Roy – Atletiek – 2 trofeeën
Op het PK van Oost-Vlaanderen dat plaatvond te Lebbeke eindigde Nico als eerste op de 1000 meter met een tijd van 3:07 en op het BK nationaal criterium te Nijvel behaalde hij zilver met een tijd van 3:06:45
Yannick stootte zich op het Belgisch criterium kogelstoten voor benjamins naar goud; hij wierp zijn kogel van 1kg 10m89 ver. Op het PK Oost-Vlaanderen stootte hij zijn kogel 10m60, ook goed voor een gouden medaille en op de ranglijst van VAL Belgische bond staat Yannick op de 2de plaats met 11m01, in het verspringen: 3m29 en in het hockwerpen 26m95.
9. Tom Velleman – atletiek – 1 trofee
Tom Velleman (geb: 20 februari 2001) doet 1 jaar aan atletiek. Hij is aangesloten bij atletiekclub VITA te Ninove. Als 8-jarige behaalde hij in zijn eerste zomerseizoen reeds 8 medailles (2 Goud, 2 Zilver en 4 brons).
10. Xander Jacquemyn – karate – 1 trofee
Hij behaalde op het Provinciaal Kampioenschap Karate van Oost-Vlaanderen te Ninove bij de pupillen 2 keer goud, zowel op kata als op kumite. Meest fier was hij dat hij bij de jurering geen enkele vlag tegen kreeg, hij won elk duel met telkens de 3 vlaggen in zijn kleur. Ook bij de -14-jarigen ploeg viel hij mee in de prijzen, samen met 2 andere karateka van zijn club Dai Nippon behaalde Xander een verdienstelijke 2° plaats. Op het Vlaams kampioenschap karate in Turnhout behaalde Xander 2 keer een bronzen medaille, voor kata en ploeg.
11. PIOS – petanque – 1 trofee – 2 medailles
Freddy Renneboog en Jozef De Petter werden clubkampioen
12. LRV L-Stars Liedekerke – paardensport – 3 trofeeën
Eline De Voogth en haar paard Zakouski werden provinciaal kampioen dressuur in de klasse B2.
Sarah De Laat werd provinciaal kampioen dressuur in de klasse B1, met haar paard Farello.
Valerie Clarysse won met haar paard Wickiel tijdens het zomerseizoen 2009 op 6 opeenvolgende tornooien in haar klasse B1. Op het provinciaal kampioenschap werd ze tweede.
13. Johan Heremans – judoschool Berrevoesj – 1 trofee
Provinciaal kampioen in de klasse tot 100 kg.
14. Club Berrevoesj – 1 trofee + 15 medailles
Het eerste jaar van haar bestaan voor deze judoschool en onmiddellijk prijs. Zij werden eerste in de 4de klasse van de Hyundai Cup, dit is het ploegentornooi van de Vlaamse Judo Federatie.
15. Club WIOS – 1 trofee
WIOS kon maar liefst 39 keer het podium bestijgen. Zowel op internationaal, Belgisch, Vlaams als regionaal niveau scheert WIOS hoge toppen. Van de masters tot de miniemen. Van de combo over de duo’s en teamkampioenschappen. WIOS valt constant in de prijzen met rastalenten als Nele Seminck, Stefanie Bruneel, Yani De Pauw, Tess Rogier en nog veel andere onder leiding van hoofdcoach Inge Stuyck.
16. Duivenbond – 2 trofeeën
Werner Van den Brande: algemeen koning 2009 met 660 prijzen; 2e provinciale asduif Brabant
Maurits Moyson: 1e asduif jaarlingen Quiévrain; 1e asduif jong Quiévrain
17. Scholenveldloop – 4 trofeeën en 36 medailles kinderen
En last but not least: de jaarlijkse scholenveldloop telde dit jaar opnieuw 750 deelnemers.
Basischool Sint-Antonius behaalde 8 medailles met: Konadu, Ian, Theodora, Ange, Yannick, Alexi, Tom en Niels. Basischool Sint-Gabriël behaalde eveneens 8 medailles met: Hamza, Kristin, Benit, Fatima, Serge, Nico, Victorie en Jana. Voor de basisschool De Knipoog waren 4  medailles weggelegd voor: Bram, Noa, Benny en Paulien. De grote winnaar van de scholenveldloop was basisschool De Bij met 16 medailles dankzij: Henri, Soufina, Tine, Amber, Viktor, Yasmine, Tom, Merel, Xander, Souhaïla, Annelies, Lien, Lynn, Dylan, Gentiana en Amy..
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2009
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief