MERCHTEM - Grote wijziging afvalbeleid

C21

MERCHTEM - Grote wijziging afvalbeleid

Editiepajot_merchtem_afvalbeleid_foto_steven_walravens

Deze week heeft de milieuraad 'het licht op GROEN' gezet om vanaf 1 januari 2009 van start te gaan met het nieuwe afvalbeleid. Om te voldoen aan de Europese wetgeving zal de gemeente Merchtem de huisvuilophaling in de handen geven van de afvalintercommunale Haviland. Grootste veranderingen zijn de ophaling om de 14 dagen en het feit dat PMD huis aan huis zal worden opgehaald. Ook de luierzakken zullen huis aan huis worden opgehaald. Deze zal men ook kunnen blijven deponeren in het containerpark.

“Het kostenplaatje blijft voor de burger identiek. Het feit dat er per inwoner nog geen 2.5 kg restafval wordt 'geproduceerd', (en er momenteel overwegend één zak per twee weken wordt opgehaald) leidt ertoe dat Haviland het restafval om de twee weken ophaalt. Deze wijziging zal een mentaliteitswijziging vragen van onze burgers. Doch , noodzakelijk om te voldoen aan de opgelegde criteria.” aldus de milieuraad.
Het administratief gemeentepersoneel is bezig met het uitwerken van een groot communicatieplan, welk elke Merchtemnaar duidelijk moet maken dat er vanaf 1 januari 2009 op een andere manier aan huisvuilophaling zal worden gedaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2008
Steven Walravens
Eddie De Block
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief