Bushalte Terspelt in MERCHTEM krijgt nieuwe locatie: werken starten op vrijdag 12 april

C21

Bushalte Terspelt in MERCHTEM krijgt nieuwe locatie: werken starten op vrijdag 12 april

Scherm__afbeelding_2024-04-11_om_10
 
Scherm__afbeelding_2024-04-11_om_10
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf vrijdag 12 april 2024 de bushalte ‘Merchtem Terspelt’ opnieuw aan. De halte krijgt op een nieuwe locatie een verhoogd perron. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot midden mei. Het doorgaand verkeer langs de werfzone wordt met tijdelijke verkeerslichten geregeld.
Bushalte beter bereikbaar en toegankelijk
Vandaag liggen de bushaltes ‘Merchtem Terspelt’ ten noorden van de rotonde met Dooren. De bushalte in de richting van Brussel wordt nu ten zuiden van de rotonde opnieuw aangelegd. Op marktdagen kan de bushalte hierdoor beter bediend worden en moet de bus niet langer omrijden. De bus zal hier op de rijweg stoppen. De nieuwe bushalte krijgt bovendien een verhoogd perron, zodat iedereen vlot de bus kan nemen. In de toekomst legt Wegen en Verkeer ook de bushalte richting Merchtem opnieuw aan ten zuiden van de rotonde, zodat beide bushaltes tegenover elkaar komen te liggen.
Tijdelijke verkeerslichten
De werken starten op vrijdag 12 april en duren tot midden mei. De hinder blijft beperkt. Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werfzone rijden, waar tijdelijke verkeerslichten worden geplaatst. Fietsers steken over en rijden een kort stuk aan de overkant van de weg. Voetgangers ondervinden geen hinder. Totdat de nieuwe bushalte klaar is, blijft de huidige bushalte ten noorden van de rotonde in gebruik. Bussen van De Lijn kunnen lichte vertraging oplopen door de werken, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief