Veiliger oversteken aan basisschool Rinkeling in Brussegem: werken vanaf 21 mei

C21

Veiliger oversteken aan basisschool Rinkeling in Brussegem: werken vanaf 21 mei

Scherm__afbeelding_2024-05-19_om_10
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf dinsdag 21 mei op de Brusselsesteenweg (N290) in Brussegem. De huidige oversteekplaats aan basisschool Rinkeling wordt heraangelegd met een middeneiland. Zo kunnen schoolgaande kinderen na de werken de drukke gewestweg in twee keer oversteken. Tijdens de werken komt er een tijdelijke oversteekplaats voor voetgangers en fietsers aan de Romeinsebaan. Doorgaand verkeer kan aan de tijdelijke verkeerslichten de werfzone beurtelings passeren. De werken duren volgens de huidige planning tot eind juni.
Drukke gewestweg van en naar Merchtem
Momenteel kunnen ouders en kinderen de Brusselsesteenweg al oversteken aan het zebrapad net voor de Rinkelingschool. Maar dat kan veiliger. Daarom rust Wegen en Verkeer de oversteekplaats binnenkort uit met een middeneiland. Dat zorgt niet enkel voor meer zichtbaarheid van overstekende voetgangers en fietsers, maar spoort automobilisten ook aan om trager te rijden. Bovendien legt Wegen en Verkeer de bushalte ‘Brussegem Noorden’ in beide richtingen verhoogd aan. In een latere fase komt er ook een Hoppinpunt aan de nieuw aan te leggen parking aan de overkant van de school. De werken aan de parking zijn in opdracht en uitvoering van de gemeente Merchtem. 

Omleiding via Dorpstraat
Voetgangers en fietsers steken tijdens de werken over naar de kant waar op dat moment niet gewerkt wordt. Dat kan via de tijdelijke oversteekplaats aan de Romeinsebaan. Op de Brusselsesteenweg blijft steeds één rijstrook open voor verkeer richting Brussel. Bestuurders die van Brussel naar Merchtem willen rijden, volgen een omleiding via de Dorpstraat. Reizigers van buslijnen 242, 245 en 543 raadplegen voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief