TERNAT - Controverse rond eenrichtingsverkeer in T ' Serclaesstraat

C21

TERNAT - Controverse rond eenrichtingsverkeer in T ' Serclaesstraat

Editiepajot_ternat_eenrichtingsverkeerserclaesstraat_foto_guido_van_cauwelaert
Ondertussen negeert iedereen het nieuwe reglement en werden de borden zelfs aan de kant geschoven. - Foto Guido Van Cauwelaert
 

Een zonder de bewoners te verwittigen proefproject eenrichtingsverkeer in de T ' Serclaesstraat zorgt sinds vorige week voor hevige controverse tussen het gemeentebestuur, bewoners en oppositie. Ondertussen negeert iedereen het nieuwe reglement en werden de borden zelfs aan de kant geschoven, zonder dat het gemeentebestuur nog reageert. Niemand lijkt trouwens gelukkig met de maatregel: de mobiliteitsambtenaar schuift het af op de politie, de politie schuift het af op de burgemeester en niemand kan er iets aan doen, zegt een inwoner.

"Dinsdagochtend werd ik gewekt door een metalig geluid. Toen ik door het venster keek zag ik tot mijn grote verbazing dat er een éénrichtingsbord geplaatst werd, nog groter was mijn verbazing toen de plaatsers zelf het bord negeerden en tegen de richting in wegreden. Is dit een grap? dacht ik. Of is er iets speciaals te doen? Maar neen toen ik de postbus ging leegmaken vond ik de (op schoolmeesterachtige toon geschreven) brief", zegt Karin Vanhoonacker.
 
Karin en echtgenoot Jan Vanthienen schreven daarop een brief aan de burgemeester en alle gemeenteraadsleden.  De Terlindenstraat was vorige week spiegelglad. "Ik durf er niet op rijden en daarom belde ik naar de politie om te melden dat ik indien nodig het bord zou negeren. Waarop de officier zei dat dit geen probleem was en dat ik niet geverbaliseerd zou worden omdat hij het ermee eens is dat het nu gevaarlijk rijden is en momenteel een nutteloze maatregel," zegt dokter Vanhoonacker.
 
"Ik ben akkoord dat er een klein deel van de tijd een probleem is, en mijn voorstel is dan ook om zoals in Dilbeek (Regina Caeli Rozenlaan) en in Groot Bijgaarden ( Don Bosco) een aanbevolen éénrichtingsverkeer te organiseren enkel tijdens de uren dat het noodzakelijk is. Zo'n voorstel werd reeds vroeger gedaan door gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert van sp.a-gras maar de meerderheid had daar geen oren naar.
 
"Indien wij voor elke tijdelijke maatregel of proefopstelling iedereen moeten horen kunnen beleidsmatig geen beslissingen meer worden genomen", reageerde de mobiliteitsambtenaar van de gemeente. Dat antwoord zet kwaad bloed bij de oppositie. Gunther De Smet en Astrid Roeges gaan vragen stellen op de gemeenteraad. Ook de scholen zelf werden volgens hen niet geraadpleegd.
 
Waarom deze maatregel er komt in volle vakantieperiode? Euh,... "Dat er gekozen wordt voor de periode van 15.12.2009 tot 15.01.2010 heeft te maken met het feit dat niet alleen de school een impact heeft op de site. Er zijn nog tal van evenementen die op dat moment plaatsvinden." Welke dan?
 
Meer informatie bij: Jo Van der Elst, duurzaamheid - en mobiliteitsambtenaar, 02 583 04 32
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2009
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief