TERNAT - Discussie over verkeersspiegels

C21

TERNAT - Discussie over verkeersspiegels

Editiepajot_ternat_verkeersspiegels_foto_guido_van_cauwelaert
Verkeersspiegels. Foto GVC

Bewoners van de Dennenstraat ergeren zich over het feit dat ze na maanden nog steeds geen antwoord hadden op hun vraag om een verkeersspiegel te plaatsen aan het kruispunt van hun straat met de Rodestraat.

"Al sinds mei vorig jaar vragen wij om spiegels te plaatsen op het kruispunt van de Dennenstraat en de Rodestraat," zegt mevrouw Alma Platteau."Zelfs foto’s van de verkeerssituatie hebben wij aan Mr. Dooms gestuurd. Nog geen enkel woordje uitleg of geen
enkele reden waarom dit zo lang moet duren heb ik van Mr. Dooms ontvangen. Het is alsof wij niet bestaan." Ze richtte een mail aan alle gemeenteraadsleden en kreeg opeens ook reactie vanuit het gemeentebestuur.
 
"Ik betreur het dat uw vraag (van eind mei) ons pas eind november werd doorgegeven door dhr. J. Dooms" schrijft de mobiliteitsambtenaar aan Alma. "De verkeerscommissie geeft ons de raad om geen bijkomende spiegels meer te installeren. Dat besluit komt er nadat de gemeente Houthulst werd veroordeeld voor een dodelijk ongeval dat aan een verkeersspiegel te wijten was. Tevens zouden wij alle bestaande spiegels moeten voorzien van de tekst : stop als je een auto ziet, spiegel bedriegt over afstand’.
 
"De uitspraak van de rechtbank gaat enkel over bolle spiegels en daarenboven wordt er in de motivering van de uitspraak vooral gewezen op het feit dat de spiegel er wel was, maar geen begeleidende snelheidsbeperkende maatregelen", zegt gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert. Hij verwijst daarbij ook naar het antwoord van de bevoegde Vlaamse minister op een parlementaire vraag. De minister stelt: "Het ontbreken van die signalisatie woog door in de afweging."
 
De mobiliteitsambtenaar zegt dat hij met de werkleider ter plaatse ging en een negatief advies gaf aan het college. Hij vindt dat het verkeer uit de straten eerder beperkt is. Bovendien grenzen deze straten aan een schoolomgeving (snelheidsbeperking tot 30 km per uur), hetgeen de overzichtelijkheid van het verkeer mee bevordert. Bij het plaatsen van spiegels gaan weggebruikers door deze gesuggereerde veiligheid sneller rijden en voorrang nemen.
 
"Dit vind ik nog het strafste," zegt Alma Platteau. "Omdat hier maar een beperkt aantal auto’s uit dat baantje komen is het niet belangrijk. Ik dacht dat ieder mens wel waard is om zich veilig te voelen en belangrijk is. Of er hier nu 1000 mensen wonen of 2 speelt toch geen enkele rol als het veiligheid betreft dacht ik toch. Voor de gemeente blijkbaar niet. En denkt men nu dat er uit de Dennenstraat niet veel auto’s komen ? "
 
" En wat is dat nu voor uitleg : omdat die hoek IN DE BUURT van een zone 30 is denkt men dat de automobilisten daar ook trager gaan rijden. Ze houden nog geen rekening met zone 30 als er wel een verkeersbord staat, laat staan IN DE BUURT VAN," besluit de protesterende buurtbewoonster.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2010
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief