WAMBEEK – Wielerteam Van Eyck Sport viert vijftigste verjaardag

C21

WAMBEEK – Wielerteam Van Eyck Sport viert vijftigste verjaardag

Editiepajot_wambeek_wielerteam_van_eyck_foto_ludo_van_der_cammen
Wielerteam Van Eyck Sport. Foto Els Crabbe
 

Wielerteam Van Eyck Sport mag dit jaar haar vijftigste verjaardag vieren. De club die in 1960 begon met het organiseren van wielerwedstrijden in Wambeek, is ondertussen bezig aan haar zestiende seizoen als club met renners.

Voor het seizoen 2010 kan wielerteam Van Eyck Sport rekenen op de inzet van 21 renners: 13 beloften, 6 elites zonder contract en 2 dames elites. De meeste renners van het team komen uit Vlaams-Brabant. Op het programma staan voornamelijk de wedstrijden van de Beker van België met o.a. de Ronde van Luik. Daarnaast rijdt wielerteam Van Eyck Sport ook de Ronde van Vlaams-Brabant, de Ronde van Antwerpen en interclubs in eigen streek zoals Zellik-Galmaarden, Liedekerke, Affligem of de IWT te Oetingen. Tot slot staan er ook heel wat kermiskoersen in en rond het Pajottenland op de agenda.
 
Bij de beloften is het vooral uitkijken naar Dieter Verbeeck uit LIlle die vorig jaar goed was voor 2 overwinningen en ook dit seizoen al met de zegebloemen naar huis mocht. Verder wordt veel verwacht van eerstejaarsbelofte Dominic Schils, de kleinzoon van oud-profrenner Jef Schils uit Zellik. Bij de juniores behoorde Dominic tot de beteren van zijn lichting en hopelijk kan hij die lijn ook doortrekken bij de beloften. Andere beloften zijn Geoffrey Deneys uit Affligem, Marijn Bal uit Niel, David Nichols uit Groot-Brittannië, Gil Casteleyn uit Geraardsbergen, Ruben Oerlemans uit Grobbendonk, Dries Vandenberghen uit Herfelingen, Kevin De Schrijver uit Baardegem, Dieter Uyttersprot uit Asse, Laurent Vanderborght uit Londerzeel, Bert Van der Trappen uit Beigem en Gwylim Hanssens uit Dworp.
 
Bij de elites zonder contract kan wielerteam Van Eyck Sport in 2010 rekenen op hardrijder Bart Laeremans uit Eppegem. Vorig seizoen werd Bart Laeremans provinciaal kampioen tijdrijden en op het Belgisch kampioenschap tijdrijden strandde hij op een handvol seconden van het podium. Verder behaalde hij 2 overwinningen in regionale wedstrijden. In de Ronde van Vlaams-Brabant won hij de slotetappe in Asse en mocht hij verschillende klassementstruien mee naar huis nemen. Het provinciaal kampioenschap tijdrijden op 15 april in Hoksem staat ook dit jaar in het rood aangeduid in de agenda van Bart. Verder blijven Yannick Provost uit Lennik, Matti Stiens uit Schepdaal, Jacky De Weert uit Anderlecht, Kevin Van Lierde uit Itterbeek en Mario De Koker uit Baardegem bij het team.
 
Ten slotte telt het team 2 dames: Kimberly Buyl uit Affligem, die vorig seizoen Vlaams-Brabants kampioene werd op de weg en elk jaar heel wat ereplaatsen verzamelt en Tamara Laeremans uit Eppegem die in 2010 haar come-back maakt na een afwezigheid van ruim 2 jaar.
 
Hoofdsponsor blijft net als vorige jaren Wielerspeciaalzaak Van Eyck Sport met winkels in Aalst, Geel en Dadizele. Andere hoofd- en co-sponsors zijn Car Parc Beersel, Carrosserie Teck uit Erembodegem, Centrale Verwarming Luc Blindeman uit Baardegem, Peugeot-garage Van Belle uit Schepdaal, sportvoeding High5, wielerkleding Nico Sport uit St.Maria-Lierde, transport Wittegoms uit Dilbeek, IT Consulting Lunatec uit Asse en fietsen Minerva uit Beringen.
 
De eerstvolgende grote afspraken voor wielerteam Van Eyck Sport zijn de provinciale kampioenschappen tijdrijden op 15 april, de topcompetitiewedstrijd Zellik-Galmaarden op 18 april, de openingswedstrijd van de Beker van België in Roeselare en de Grote Prijs van Affligem die allebei op 25 april gereden worden.
 
 
Op de foto:
 
Achteraan van links naar rechts: Marijn Bal, Dominic Schils, Geoffrey Denys, Dieter Uyttersprot, Bart Laeremans, Bert Van der Trappen, Laurent Vanderborght, Gil Casteleyn
 
Vooraan van links naar rechts: David Nichols, Tamara Laeremans, Keven Van Lierde, Jacky De Weert, Gwylim Hanssens, Matti Stiens, Mario De Koker, Kevin De Schrijver
 
Ontbreken: Kimberly Buyl, Ruben Oerlemans, Yannick Prevost, Dries Vandenberghen, Dieter Verbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2010
Els Crabbe
Els Crabbe
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief