TERNAT – Dubbelslag voor Van Eyck Sport Wambeek

C21

TERNAT – Dubbelslag voor Van Eyck Sport Wambeek

Editiepajot_ternat_100823_winnaar_matti_stiens_en_dieter_verbeek_foto_jitse_marissens
Dieter Verbeek werd tweede na ploegmaat Matti Stiens - Foto's © Jitse Marissens
 
Editiepajot_ternat_100823_dieter_verbeek_voor_jarno_van_guysse_foto_jitse_marissens
Dieter Verbeek klopt Jarno Van Guysse in de sprint
Editiepajot_ternat_100823_kevin_crabb__foto_jitse_marissens
Kevin Crabbe voert het tempo aan op 't Hol
Editiepajot_ternat_100823_winnaar_matti_stiens_foto_jitse_marissens
Matti Steens wint voor zijn ploegmaat Verbeek
 

In Wambeek stond er een tweedaagse wielerwedstrijd te wachten voor elites zonder contract en beloftes. Zaterdag kregen de organisatoren maar liefst 99 renners aan de inschrijvingstafel. Dat is toch een mooi aantal aangezien in het weekend het Belgisch Kampioenschap verreden werd. Vandaag 23 augustus kreeg de sportvereniging Wambeek slechts 30 renners aan de start.

Slecht weer
Door het slechte weer ’s nachts en ’s morgen, leek het of de organisatoren een alternatieve route moesten maken. De brug op 1 km van de aankomst stond volledig onder water. De werkmannen van de spoorweg hebben er dan ook alles aangedaan om dit probleem tijdig op te lossen…met succes.
 
Veel wind
Om 15 uur werden de renners op pad gestuurd. Zij moesten 13 ronden van 8,5 km afleggen waarbij zij elke ronde ’t Hol op moesten. De start verliep niet vlekkeloos doordat 1 renner zijn start miste omwille van ‘een plasje’. Hij was meteen op achtervolgen aangewezen.
 
De wedstrijd was nog geen kilometer ver of er was al een eerste aanvalspoging van 3 renners. Kevin Crabbe, Mario De Koker en Dieter Verbeek bundelden hun krachten en reden weg. Niet veel later moest De Koker eraf maar kwamen Matti Stiens en Jarno Van Guyse aansluiten. Ternatenaar Kevin Van Lierde was de pechvogel doordat Hij al in de eerste ronde lek reed en niet meer terugkwam.
 
De voorsprong van de 4 koplopers werd als maar groter. Het  peloton liet echter niet begaan. Na enkele tegenaanvallen kon alleen Kevin Grieten uit Sint-Martens-Bodegem solo naar de kopgroep rijden in de derde ronde. Door de enorme wind die er was stond de poort achteraan het peloton helemaal open. Meer en meer renners moesten de wedstrijd verlaten waardoor er slechts 10 renners de voorlaatste ronde ingaan.
 
Aankomst
De 5 koplopers zijn de enigen die de wedstrijd volledig afwerken. Kevin Crabbe probeert in de voorlaatste ronde voor de derde keer solo weg te rijden, maar weer zonder succes. Het was Kevin Grieten die erin slaagde om anderhalve ronde solo aan de leiding te rijden. Het werd na vele pogingen een sprint met 5 waarin Matti Stiens de snelste was voor ploegmaat Dieter Verbeek en Jarno Van Guyse. Kevin Crabbe werd vierde en is winnaar van het bergklassement. Kevin Grieten werd uiteindelijk vijf. Voor Matti Stiens is dit de eerste zege van het seizoen.
 
Uitslagen streekrenners:
Matti Stiens (Schepdaal): 1e
Kevin Crabbe (Lennik): 4e
Kevin Grieten (Sint-Martens-Bodegem): 5e
Yannick Prevost (Lennik): 6e
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2010
Jitse Marissens
Jitse Marissens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief