Sprokkels uit TERNAT

C21

Sprokkels uit TERNAT

Ternat_p200

In Ternat wordt het geschrankt parkeren verder uitgebreid in de Van Cauwelaertstraat. De Finse piste is gebruiksklaar.
Landbouwers gaan volgend jaar mee helpen sneeuwruimen. Op de speelpleinen worden oude speeltuigen vervangen. De Ternatse jeugddienst heeft een nieuwe folder gemaakt.

Van Cauwelaertstraat
Het geschrankt parkeren in de Van Cauwelaertstraat wordt verder uitgebreid, Extra borden zullen de automobilisten wijzen op het parkeerreglement. De foutparkeerders — die overlast bezorgen aan de buurtbewoners - zullen door de lokale politie worden geverbaliseerd.
Het gemeentebestuur richt extra parkeerplaatsen in op de hoek van de Van Cauwelaertstraat en de Kouterweg.
 
Finse piste
De Finse piste is helemaal gebruiksklaar. Schepen voor vrije tijd Luc Wachtelaer: “Het heeft een tijdje geduurd maar nu is de piste volledig afgewerkt. Iedereen kan er rondjes komen lopen. Goed om weten is dat de zachte ondergrond - typisch voor een Finse piste - loopblessures kan voorkomen.”
De Finse piste bevindt zich rond het voetbalterrein op de site van het sportcentrum aan de Van Cauwelaertstraat.
 
Sneeuwoverlast
Het college van burgemeester en schepenen stelde aan de landbouwers en de loonwerkers de vraag of ze ingeval van sneeuwoverlast hun tractoren en eventueel ook sneeuwruimers willen inzetten. “Vijf landbouwers hebben alvast positief geantwoord en zijn bereid tijdens de volgende winter in te springen indien dat noodzakelijk blijkt, zeggen burgemeester Ronald Parys en schepen voor mobiliteit Luc Wachtelaer,
 
De voorbije winter zorgde de hevige sneeuwval voor grote problemen. De privé-aannemer die voor de gemeente zout strooit en sneeuw ruimde, werkte dag en nacht maar kon alleen maar de belangrijkste straten van de gemeente bereidbaar maken. Overigens beschikt de gemeente Ternat nu al over 25 ton zout. En als ook de vijf landbouwers kunnen worden ingezet, is de kans groot dat bij grote sneeuwoverlast er efficiënt en effectief kan opgetreden worden.
 
Speelpleinen
Het gemeentebestuur is op de Tenatse speelpleinen volop bezit met het vervangen van oude speeltoestellen door nieuwe exemplaren. De speelpleinen langs de Kasteellaan en de Neerveldlaan werden intussen compleet vernieuwd. Ze zullen worden open gesteld tijdens een buitenspeeldag die plaats heeft op 4 april. Die Buitenspeeldag vervangt de Roefeldag.
“Allicht nog voor de zomervakantie zal ook het speelplein langs de Meersstraat grondig worden vernieuwd”, meldt burgemeester Ronald Parys.
 
Nieuwe jeugdfolder
De Tematse jeugddienst pakt uit met een nieuwe folder. Schepen voor vrije tijd Luc Wachtelaer “ln deze folder vindt de Ternatse jeugd alle mogelijke info terug die hen kan interesseren en van nut zijn. Alles wat men moet weten over bijvoorbeeld subsidies en gebruikstarieven staan in folders netjes en duidelijk vermeld? De folder is vanaf nu te bekomen bij de Ternatse jeugddienst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief